• 80
    rehavete girmeden şampiyon tamamlanacak 70 maçlık 23-24 sezonunun devamı. gelenler gidenler derken hareketli geçecektir.

    victor, davinson, bay ve zaniolo kesin olarak transfer olacak gibi gözükmekte ki bu oyuncular takımı fiziksel olarak yukarıda tutan oyuncular. yerleri benzerleriyle doldurulmalı. yine mertens’in yerine press ve skoru yüksek aynı tarzda biri şart.

    geri kalan gidecek ve gelecekler de çok tabii…

    elimiz güçlü. yolumuz açık. gençliğimiz var.
  • 81
    süper lig’e damga vuran oyunculara baktım oğuz aydın dışında almamız gereken bir oyuncu gözüme çarpmadı. belki bünyamin balcı.. yok yok en iyisi aytaç kara’ya yeniden bir şans vermek. :) şaka bir yana yazar arkadaşlardan dikkat çeken futbolcular varsa yazmalarını rica ediyorum. maç saatine kadar aktivite lazım.

    https://anketinho.com/6110
  • 84
    bir sağ bek, bir 8 numara bir de mertens'i yedekleyecek genç 10 numara... bunların dışındakiler acil değil. euro 2024 öncesi 3 bölge alınırsa sonrasında gidenlerin durumuna göre başta yedek forvet ve sol bek olmak üzere gerekli takviyeler yapılır. bu sene geçen senelerden farklı olarak bonservis konusunda büyük bir kısıtımız yok, gelir elde edilmesi beklenen çok fazla isim var. geçen senelere göre transferde çok daha rahat olacağız gibi. bu yüzden beklentim bonservisi elinde ama maaşı yüksek yıldız isimler yerine genç yıldız adaylarına yüksek bonservisler ödenmesi.
    ndombele, aurier ve vinicius zaten kiralıktı ve dönecekler. zaha, oliviera ve tetenin takımla çok bir bağı kalmadı ve umarım gideceklerdir.
    zaniolo, yunus ve emir'in takıma dönmeyeceğini ve iyi bonservisler getireceklerini düşünüyorum.
    barış alper, kerem ile davinson ve nellson'dan ikililerinden toplam 2 kişinin ayrılması muhtemel.
  • 86
    üç aşamada değerlendirmemiz gereken sezondur.

    1. aşama
    sergio, tette, vinicius, ndombele, zaha, aurier bunlar maliyetinden kurtulmamız gereken oyuncular. 20 m euro’ya yakın bir maliyetleri var kulübe katkıları ise çok çok kısıtlı, ilk hedefimiz bunları elden çıkartmak olmalı.

    2. aşama transferde elimizi rahatlatacak nakit akışını sağlayacak oyunculara karar vermek. yani hangi oyuncuları satacağız, hangileri kalacak. görünen durumda bu grupta da bir hayli fazla oyuncumuz var.
    kerem, barış, nelsson, davinson, emin, zaniolo, yunus zaniolo ve davinson çok büyük ihtimalle ayrılacak buradan gelecek para ve sacha dan kalan para transferimiz için ilk aşamada oldukça yeterli olacaktır.

    3. ve son aşamada ise gidecek oyuncuların önem sırasına göre yerlerini doldurmak olmalıdır. hali hazırda bu sezondan gerekli olan 1 sağ bek ve torreiranın yanına 1 orta saha şart oğlu şart. mertensi ikame edecek bir isimde almamız elzem. stoperlerden de en az 1 tanesinin gideceğini var sayarsak en az 1 tane de stoper gerekiyor. sonra icardi yedeği var.

    demem o ki 6 adam verimsizlikten ve maliyetten gider. 2 ya da 3 tane futbolcumuz transfer yapar biz de ilk 11 kalitesinde 5 veya 6 tane transfer yaptık mı kaymak gibi bir sezon geçiririz. he tabi zaha ve tette ye süpriz talipler çıkarsa çılgınlar gibi seviniriz o da başka mevzu.
  • 87
    planlamaya çoktan başlanmış olması gereken dönem. bekleyelim sezon bitsin, bekleyelim tatil bitsin, bekleyelim transfer pazarı ucuzlasın diye diye menajer önerilerine kalmaktan bıktım.

    hali hazırda iskeleti belirli olan bir galatasaray var, yapılacak olanlar da çok net belli olduğu için şimdiden gerekli adımların atılmasını istiyorum.

    seneye 12 yabancı ve 14 yerli olmak üzere toplam 26 oyuncu kaydı yapabileceğiz. bu da demek oluyor ki, yabancı oyuncular konusunda çok çok seçici olmalıyız, gereksiz tek bir yabancı transferi bile bizi sıkıntıya sokabilir. diğer nokta da kaliteli yerlilere yine ihtiyacımız var. ne de olsa 11 yabancı sahada olacak diye yerlileri boş verirsek sezon ortasındaki sürpriz durumlarda sıkıntıya düşebiliriz.

    geçmişten ders ala ala ilerlemek gerekiyor. zaha mesela çok kritik anlarda iş yaptı fakat genele bakıldığında ve fiyat performans olarak pek verimli görünmüyor. bazı oyuncuları dokusu tutmuyor; icardi, mertens ve torreira ile anlaşamadı mesela.
    tete transferi yine fuzuli yapılmış bir transferdi, bonservissiz fırsat hamlesi olarak görüldü. okan hocanın sistemine pek uymadı.
    ndombele son saniye panik transferi oldu, tutmadı.
    carlos vinicius yine son saniye menajeri önerisi, tutmadı, devam edilmemesi gerekiyor.
    aurier yine geleceği olmayan ve günü kurtarmalık bir hamleydi.

    takımın iskeleti belli, yabancılardan başlayacak olursak; muslera, nelson, davinson, köhn, torreira, mertens, ziyech, icardi. toplam 8 yabancı diyelim, kaldı geriye 4 hak, döneceğiz buraya yeniden.
    kadromzda 14 tane yerli olması lazım. yedek kaleci olarak günay'dan memnun değilsek oraya yeni bir yerli yedek lazım, kaan ayhan, abdülkerim, emin bayram, kazimcan, berkan, demirbay, kerem, barış alper şuanda bir çırpıda satılabilecek onlar. yaklaşık 3-4 oyunculuk yerli kontenjanı da burada var.

    valla direkt ligden alınabilecek yerli var mı ona bakmak lazım. ben olsam oğuz aydın'ı yüzde yüz alırım. oğuz da yine burada ana oyuncu değil, alternatif oyuncu olacaktır. alınacak diğer yerlilerin ise geliştirilebilir olması daha makul görünüyor. mesela cihan çanak, yasin özcan, mertcan ayhan, ayberk karapo, aral şimşir. bu liste daha da açılabilir.

    yerli konusunu kapattıktan sonra esas mesele alınacak yabancılar tabii ki. benim yine her zamanki gibi hedefim ligde şampiyonluk. avrupa'da başarı şuan için hayal çünkü henüz maddi olarak o seviyelerden çok uzağız ve teknik bazı konular da var. sampiyonlar ligi katılım parasını alıp mücadele etmek ve her sene orada olmak şimdilik güzel bir hedef.
    dubois, ross gibi oyuncular ayrıcalacaktır.
    nelson ve davinson'dan ayrılacak olursa muhakkak buraya bir yabancı takviyesi gelecektir. geçen sene de yazmıştım ben olsam nelson'u tutardım. davinson yerine bonsevissiz aderebiyo hiç fena değil bence. nelson yerine benim adamım zeno debast tabii ki, yine vitik de akılda bulunması gereken bir oyuncu.
    bize çok iyi bir sağ bek lazım, özellikle defansif açıdan zaafları az olan bir oyuncuyu tercih ederim.
    esas hedefimizin ise 8 numara olduğunu düşünüyorum. ben buraya lig için xhaka tarzı bir oyuncu istiyorum. normalde okan hocanın avrupa'da daha başarılı olması için buraya florentino tarzı adam alması lazım ama zaten sol bekimiz de üçlü savunma kanat beki olduğu için bu tür detayları göz önünde bulundurmadan sadece ligi domine edecek oyunculara odaklanıuorum.
    xhaka benzeri oyuncular var tabii ki ama aşırı zor hedefler bunlar. mesela sözleşmesi sona eren rabiot. muazzam bir hedef. çok pahalı ve zor bir transfer ama almak için her şeyi yapardım şahsen. fabian ruiz, yine çok iyi bir oyuncu. psg ne düşünüyor bilmiyorum, bonsevis de ödenebilir. benim favorilerimden angelo stiller var, stuttgart'tan. leverkusen bugün xhaka'yi satsa stiller'i alır. o derece bir oyuncu. okan hoca biraz daha cesaretli ve kafayı kırdıysa matt o'riley var, buna defansif olarak biraz bir şeyler katmamız lazım. yine groanbek var, defansif olarak çok şey katmamız lazım. bunlar biraz riskli işler, bu yüzden fazla girmek istemiyorum. mesela leicester harry winks'i bırakır mı? championship'ten hayden hackney var mesela, nedir durumu bakmak lazım. genoa'dan morten frendrup, köln'den eric martel, girona aleix garcia'yı bırakır mı mesele? khepren thuram'lar, joey veerman'lar, manu kone'ler derken benim kafamda 35'e yakın oyuncu var orası için. ndidi, onyedika'ya kadar gider yani bu liste.
    yönetimden rica ediyorum, orta sahaya iyi oyuncu alsınlar. parası neyse de versinler, maaşı neyse versinler. buraya iyi bir oyuncuyu hakettik.

    gelelim diğer efsane yabancı mevkiimize, tabii ki yedek santrafor. yerli yedek yok bu yüzden mecburen yabancı bakacağız. simone banza'ya bayılmıştım geçen sene, yedek forvetler ve yedek kanatlar skor sıkıştığı zaman süper ligin anahtarı olurlar. denkey'i beğeniyorum mesela. en az batsuhayi kadar etkili olacak oyuncu lazım buraya. antonio vardı mesela güzel bir hedefti, onuachu tarzı birisi de çok yerinde tercih olur. buraya alınacak oyuncu yaşlı da olabilir, yaş kısıtı yok.
    rafa silva mevzusu var bir de, onu herkes istiyor. oyuncu hakkında yazmıştım daha önce. kısmet diyelim.

    ayrıca transfer yaparken, alınacak oyuncunun icardi, torreira, mertens gibi oyuncularla iyi geçinip geçinmeyeceğini de bir şekilde gözlemlemek lazım. bizim takımın esas yıldızı belli, hocanın sistemi de belli, hocanın kimlerden verim aldığı da belli kimlerden verim alamadığı da belli. bunların hepsi göz önünde bulundurulmalı.

    en büyük tememnnim bu süreçte menajerlerin oyuncağı olmayalım. satış potansiyelimiz de var. boey'den gelen para da var. kemik kadromuz da oturmuş durumda. yani bir zahmet kalan 3-4 mevkiyi de hakkıyla dolduralım. şimdiden bu mevkiler için cayır cayır çalışmak lazım. takım zaten konsantre durumda, planlamayı da oyuncular yapmıyor zaten. onlar sahada görevini yapacak, yönetim de transfer piyasasında görevini yapacak.
    allah'ın izniyle şampiyon olalım, bu konuları daha fazla inceleriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın