• 70
    8-9 yaşında falandım. maça girmeden önce dağıtılan şampiyonlar ligi kitapçıkları her elime geçtiğinde mistik bir hava yaşar , star logosu bulunan sayfaları hayretler içinde karıştırırdım. o zamanlar benim için futbol sadece galatasaray , en iyi futbolcu hakan şükür idi. sanki hakan şükür her maç 2-3 gol atacak ve biz maçları kazanıp eve rahat ve huzurlu biçimde gidebiliriz diye düşünüyordum. işte o zamanlar şampiyonlar ligi öyle ligini 5. bitirmiş ingiliz takımları , sezonu 2. bitirmiş belçika ekipleri tarafından girilebilen bir yer değildi. o bahsettiğim kitapçık biz ve sayılı takım tarafından doldurulan "elit" bir turnuva idi.

    işte ben bugün bunu göremiyorum. elbette şampiyonlar ligi hala daha en prestijli , en kaliteli organizasyon. fakat ben insanların "ulan şampiyonlar ligi yoksa n'apayım avrupa ligi falan" demesini anlayamıyorum. sanki şampiyonlar ligi takımlarına tek tek madalya takılıyor , üstün hizmetleri için eşsiz ödüller sunuluyor. neticede bu bir kupa kardeşim bu kadar "hedef" koymak mantıklı değil. ayrıca evet biz bundan 7-8 sene öncesine kdar bu kupaya en çok katılan 4-5 takım arasındaydık ama hiçbir zaman "şampiyonluk" için mücadele etmedik. evet bizim yerimiz hep en yukarılar ama gidemediğimiz zaman çıkıp "yok yok biz buralara layık değiliz" diye avrupa ligi için aşağılayıcı cümleler kurmak hiç mantıklı değil. biz daha önce bu kupayı kazandık ve kabul edelim ki bizim mevcut seviyemiz ve hedeflerimiz doğrultusunda kazanabileceğimiz en büyük kupa avrupa ligi kupası.

    ha şimdi birileri çıkıp bana "ne diyorsun lan sen" diyecek ama gerçekler bunlar. çok başarılı bir model , üst düzey bir çalışma ve detaylı bir transfer politikası olmadığı sürece burası bizim yerimiz. ha evet şu an bunları yapıyoruz ve frank rijkaard önderliğinde çok başarılı bir modelleme içine girdik ama bunun meyvesi en az 3-4 yıl içinde alınabilir. biz daha bunu göze alabildik mi ki uefa avrupa ligi için "utanç" duyuyoruz ?

    önce herkes "sabır" nedir öğrensin daha sonra mücadele edeceğimiz kupalar için "yerimiz olup olmadığını" konuşuruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın