resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 2167
    bir ali-sami-yen.net forum üyesi tarafindan kendisine müthis elestirisel yazi yazilmstir.

    --- alıntı ---

    - galatasaray başkanı diğer başkanlara benzemez. o yüzdendir ki birilerinin oğulları diye yönetime kimseyi almaz, almamalı. emir sarıgül ve ali gürsoy gibi babadan torpilli adamlar yönetime alınmamalı. yaptıklarıyla bu insanlar yönetici olmayı haketmeli, ailelerinden dolayı yönetici olmamalılar.

    - geçen sezon melo transferinden öncesinde mutlaka fikir ayrılıkları olur ama transfer edildikten sonra yönetimdeki çatlakların medyaya sızmasını engellemesi, bu sorunların toplantı masasında kalmasını sağlaması gerekir. eğer ki köstebek var ise bunun da temizlenmesi gerekir. liverpool ile oynanan hazırlık maçının ardından herkese fatih terim'i kaybetme korkusu yaşatmaması gerekir. ondan sonraki transferlerde takıma güven vermeli, transferin son günü yunanistan bağlantılarıyla riera kazığını yedirmemeli bize.

    - galatasaray başkanı'nın bir ağırlığı olmalı. madrid seferi adı altında transfer yapmaya gidiyorsa tüm işler bitmeli, o imzalar atılmalı. 3'ün 1'i alınmamalı. galatasaray başkanı transfer görüşmesine gitmez imza atmaya gider çünkü. daha oyuncularla bir kere görüşmeden apar topar madrid'e gitmemeli, klüple anlaşmanın oyuncuyu almak demek olmadığını bilmeli.

    - benim istediğim galatasaray başkan'ı bir iftar yemeğinde önüne sunulan play-off teklifini lig ruhuna aykırı diyip reddetmeli. eğer ki kabul ediyorsa tüm sezon buna saygı duymalı, 9 puanlık fark kapandığında hiç bir galatasaray mensubu ama biz normal sezonda şampiyonuz, 2 kere şampiyonuz yeaa saçmalığına girişmemeli. kural maç başlamadan değişti, bu sene kural böyleydi demeli. buna hazırlıklı olup devre arasında yiğit gökoğlan gibilerini değil direkt skora katkı etki edecek adamları alması gerekir. istersek shaqiri'yi alırız diyip transferin son günlerinde fatih terim'i yiğit'e mahkum etmemeli. şu tercihten dolayı şampiyonluk kaçıyordu.

    - galatasaray başkanı seviyesiz programlara (telegol) ve seviyesiz insanlarla (n.özdemir) aynı programa çıkmamalı. eğer şampiyonluktan sonraki yarım saatlik bir programda (kanal d haber) 29 dk nihat özdemir konuşup, sana sallıyorsa sen sana söz hakkı verildiğinde sadece "teessüf ederim" dememelisin. cevap isteyen adamı en güzel cevabı vermelisin. bu cevabı ben istiyorum diye nihat özdemir tipi bir başkan istemiş olmuyorum.

    - metristekilerin gizli temsilciliklerini yapan anadolu takımlarına mesafeli olmalı, gerekirse o takımlarla ilişkilerini kesmeli. anadolu'dan alınacak bir topçu için karakteri beş para etmez adamların lafının altında kalmamalı, "fb erkek gibi para veriyor, gs ise oyuncuyu ayartıyor" diyen biri için özür dileme anlamına gelen liseli birinin ağzından çıkan bir açıklama yapmamalı gs başkanı. sana bunları söyleyebilen, aziz'in uşağı bir adamı klüpler birliğinde desteklememeli hatta onun karşısına kendi adayını çıkartabilecek gücü olmalı.

    - ne amaçla geldiği belli olan demirören ile seçimin son gününde anlaştı şeklinde haber çıkmamalı galatasaray başkanı'nın. galatasaray başkanı net olmalı, bir kararı olmalı ve tüm galatasaray taraftarları bu kararı bilmeli. nabza göre şerbet verilmemeli. çıkan haberler yalansa yalanlanmalı. yalanlanmadığına göre destek verildiği anlamı çıkar ki bu da ünal aysal'ın çok yanlış kararlarından biridir. geçen 1-2 ay sonra gelen başkan görevini yaptıktan sonra ulu orta tff başkanı'nı düşürmek için uğraşıyoruz diye reklam kokan açıklamalar yapmamalı, eğer yapıyorsa bunu icraate dökmeli ve o tff başkanı'nı devirmeli. galatasaray başkanı'nın ağzından söz bir kere çıkmalı ve o uygulanmalı. devamlı konuşmamalı, konuşurken düşünmeli ve yapamayacağı şeyler dememeli.

    - şike yaptığı ortaya çıkan tapelerden, açıklamalardan, itiraflardan belli bir klüp için "umarım hiç bir klüp mensubu ve klüp ceza almaz" değil "en ufak bu işe karışan kişi ve kurumlar cezasını çekmeli, futbol temizlenmeli" demeli. biz avrupa'ya gidelim de gerisi önemli değil mantalitesiyle icraatler yapmamalı. bu konuda taraftarın tercümanı haline gelen yöneticisini susturup geri plana atmamalı.

    - rakiplerimizin hepsi şikeye bulaşmışken, kirlendikleri iddianamede belliyken, tek temiz büyük takım biz kalmışken kendi "şahsi" danışmanı olduğu söylediği kişi bizi bu sürecin içine çekmemeli. bu kişi eğer ki bunu yaptıysa kapı dışı edilmeli. galatasaray başkanı böyle kirli insanlarla çalışmamalı. galatasaray'da kendi şahsi danışmanına iş bulmamalı. o şahsi danışmanını galatasaray transfer komitesi adı altında klübe sokmamalı. eğer ki bu kişi klübe giriyorsa açıkça klübün çalışanı demeli, gelen eleştirelere cevap olarak "o benim şahsi danışmanım, taraftar buna karışamaz" dememeli. yani taraftarı yine salak yerine koymamalı.

    - 2 senedir takım için uğraşan, geçen yaz haftalarca yurtdışında kalarak euroleague lisansı almak için gecesini gündüzüne katan, seçim günü olmasına rağmen banvit maçı için bandırma deplasmanına gelip takıma destek verecek kadar takımı sahiplenmiş bir adam 2 ayda klübe küstürülüp, istifaya zorlanmamalı. kendi şahsi danışmanı görev kapabilmek için bu olaydan sonra basketbol maçı kaçırmamak için uğraş vermemeli. daha önce engelli basketbol maçına gelmemiş danışmanı takıma destek veriyor gibi görünmek için maçlara gelip basketbol için klüpte görev almayı hedeflememeli.

    - tapelerde çıkan bazı konuşmalarda muhbirlik yaptığı belli muhabirlere tepkisini koymalı, o muhabir o kanalda çalıştığı sürece o kanala yasak koymalı. florya muhbirlerin yeri değil en nihayetinde.

    - galatasaray başkanı çıktığı bir yayında siyasi otoriteye yaranmak için " 20 milyon o partiye oy veren galatasaraylı vardır, hehehe" dememeli, galatasaray'ı siyaset malzemesi yapmamalı.

    - galatasaray başkanı'nın ağzından çıkan söz senet gibi olmalı. resmi siteden yapılan açıklama taraftar için son nokta olmalı. 4 seneliğine anlaştık deyip 1 ay sonra elenince anlaşmadığımız ortaya çıkmamalı. anlaşmadığımız biri için sözleşme yeniledik denmemeli. yollar ayrıldığı belliyken bile taraftar tepkisinden çekinip "ufak pürüzler kaldı, anlaşacağız" deyip taraftarı salak yerine koymamalı. çalışmayacağımızı belirtip, başka hoca düşünüyoruz diyebilmeli. kısacası taraftarına dürüst olmalı.

    - stad konusunda "galatasaray taraftarının bir şey söyleme hakkı yok, o stad devletin bir hediyesi" gibi şeyler söyleyen fbjk başkanına gerekli tepkiyi göstermeli. hiçbir klüp başkanı bu yalan şeyleri söyleyememeli. bu söylendiğinde bu stad karşılığında eskiden 49 yıllığına bize ait olan ali sami yen arazisinin stad maliyetinin katlarca fazlasına satıldığını ve devletin stad yapımından karlı çıktığı duyurmalı. önüne gelen stad konusunda atıp, tutmamalı. bunun için de yalanları değil doğruları açıklamalı. galatasaray başkanı hiç bir iradeden çekinip silik durmamalı. en haklı olduğumuz konuda bile bir şey söyleyemeyen bir başkan için taraftar ne düşünür bir düşünmeli.

    - galatasaray başkanı'na lütfi arıboğan sorulduğunda "ilk kez sizden duydum, yok öyle bir şey" dedikten 3 gün sonra klüpte görev alacağı açıklanmamalı. saklanmasının önemi olmayan bu konuda bile bu kadar kolay yalan söylememeli.

    - stad paylaşımı konusunda en ufak açıklama yapmazken sırf taraftarı yumuşatmak için taraftarın çok sevdiği imparator kullanılmamalı. taraftarı yumuşatıp anlaşma zemini aranmamalı.

    - beni kolay kolay tv'de göremezsiniz dedikten sonra gelen şampiyonlukla her kanala çıkmamalı. cidden merak ediyorum çıkmadığı kanal var mı?

    şampiyonluk çoğu kişinin gözünü bağlıyor. şampiyon olduk ama nasıl olduk bir düşünmek gerekiyor. transferin son günlerinde arda'nın gidişine rağmen bu duruma engin hamlesiyle mükemmel cevap veren, servet-gökhan ikilisindense semih kaya ile oynayan, riera gibi bitik bir adamdan bir şey olmayacağını anlayıp emre çolak'ı kazanmaya çalışan teknik ekip ve oyuncular sayesinde şampiyon olduk. yönetim ise kendi iç çatışmaları ile uğraştı koca sezon. arada hükümete yağ çektiler, arada şikede kimse ceza almasın dediler. bu sene işine iyi yapan futbol ekibimizdi sadece ve sadece futboldaki neticeye bakan taraftarlarımız olduğundan ünal aysal eleştirilemez gibi geliyor.

    ayrıca o dediğiniz vizyon aysal'da değil terim'de var. fatih terim ile ünal aysal'ı karıştırıyorsunuz.

    ünal aysal başlığı değil ama konu açılmak yazmak istedim. hayalimdeki galatasaray başkanı ile ünal aysal'ı karşılaştırdım. gözümde ünal aysal'ın şu an yaptığı tek iyi iş ekonomik olarak yaptığı işlerdir, onun dışında benim için fiyaskodur.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın