resim
Abdülkerim Bardakcı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Türkiye
  • 1
    bir maçla adam beğenilir mi? bilinmez ama meşhur efsanedeki köroğlu'nun* babası kör yusuf'un çeşme başına gelen atlar arasında su içmesinden iyi kısrak olacağını anladığı cılız at misali , bazı futbolcular da duruşundan "ben bu işin iyisiyim arkadaş" işaretini çakarlar adama.
    işte torku konyaspor'un 1994 doğumlu stoperi abdülkerim bardakcı (bardakçı değil) böyle bir tip. sahaya çıktığı anda tüm sahaya bakışından, savunma hattında pozisyon alışından ve arkadaşlarını pozisyon konusunda ikazından diyorsunuz ki "bu çocukta iş var".

    aslen konya meramlı imiş abdülkerim. lakin nasıl,neden bilmiyorum, futbola zonguldak amatör takımlarından fenerspor'da başlamış. 2009 ekiminde de konyaspor teknik heyetinin dikkatini çekip memleketinin takımına imza atmış. ilk önce u18 macerası. golcü bir savunmacı özelliği var bu genç yeteneğin. dediklerine göre u18 takımında 6-7 golü varmış. geçen sezon konyaspor'un meşhur mali krizi sonrası a takıma alınan altyapı oyuncuları arasında yer almış. 14-15 maçta forma şansı bulmuş. galiba adam yokluğunda sol bek oynamış zaman zaman. ama tolunay kafkas'ın dikkatini çekip türkiye 19 yaş altı milli futbol takımı kadrosuna çağrılma firsatı bulmuş ve bu fırsatı iyi değerlendirmiş.

    abdülkerim, bu sezon milli maç trafiğinden takımında doğru dürüst maç görmedi. daha çok a2 ligi maçlarına çıkıyormuş. şimdilik mevkiinde tecrübeli erdinç yavuz ve selim ay oynuyor. ama ihtimal 35 yaşına gelmiş erdinçten sonra o mevkiin bankosu olur kafayı kullanırsa.

    bir maç dedik; 24 mart 2013 türkiye portekiz 20 yaş altı milli maçı'nda izledik kendisini. ben son yıllarda böyle akıllı, böyle kademe bilgisi gelişmiş, böyle düzgün top kullanabilen, risk almadan hücuma katılıp doğru zamanda savunmasına dönebilen 20 yaş altı stoper az gördüm. maçın 90 dakikasında dikkatini dağıtmayan , sol bekin kademesine mükemmel giren, ikili mücadelelerde ayakta kalan, çok süratli olmasa da pozisyon bilgisi ile hızlı forvet karşısında zorlanmayan bir görüntü çizdi. tandemindeki hakan çinemre'nin de hatalarını kapadı. son ayrım saat portekiz ablukasına gazi osman paşa gibi direndi. ha bu arada gidip golünü de attı maçın başında.

    öğrendiğime göre sözleşmesi 2014 yazında bitiyormuş. bu yaz memleketimizde tertiplenen 2013 fifa 20 yaş altı dünya kupası kapsamında pek çok scout izleyecektir kendisini. birgençlerbirliği , bir gaziantepspor makul fiyata kapatır, konya da 1 yıl sonra bedavaya gideceğine üç beş kazanalım derdi ile göz yumar.

    şimdi akıllı uslu bu çocuğu milli takımda, kendi takımı ile a2 ligi'nde sıkı takipe alacak bir scout ekibi yok mudur galatasaray'da?. alırsın bonservisini torku konyaspor'dan, 1 sene,2 sene bırakırsın konya'da iyice pişsin diye. bu arada izlemeye devam eder, sorunları ile ilgilenir, gerekirse konyaspor ile özel maç alır,karşında nasıl oynadığını bire bir izlersin. 2 sene sonra elinde yeni bir semih kaya olması muhtemeldir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın