• 33
    başımıza ekşi sözlük'ten musallat olmuş, hayli itici ve gereksiz bir ifade.. entry'ye bundan ekleyince yazı veya yazar daha komik olmuyor, oraya ":)" koysan şaka yaptığını veya yazdığın şeyin seni de güldürdüğünü belirtmiş olacaksın zaten, daha bu samimiyetsizlik ve özenti kokan zıkkıma ne gerek var?

    "smiley was here" demekmiş, ee smiley buradaydı tamam, şimdi nerde smiley, başka bir yere mi gitti, niye artık burada değil? bgv de aynı bok..

    sözlük dışı bir metinde veya günlük konuşmada bu naneye denk gelen bir kavram veya duygu yok, yani gerçek hayatta karşılığı olan bir ifade değil, söylemek istediğin şeye anlam olarak hiçbir değer katmıyor, sadece sözlüklere özgü, içi boş, antipatik ve maalesef bulaşıcı bir meret..

    bununla ilk kez karşılaşan yazar/okur ne anlama geldiği hakkında ufak bir araştırma yapınca oraya gülücük koymanın yanlış bir şey olduğu fikrine kapılıp kendisi de bundan kullanmaya başlıyor.. üstelik okuru, 'yıldızlı bakınız' şeysinin yıldızına gitmeye zorluyor, gitmeden de bilemezsin orada ne yazdığını, belki başka bir şey yazmıştır, nereden bileceksin.. bir de üstüne ingilizce.. yazıyı beğense bile ofsayt veresi geliyor insanın..

    bakın ekşi sözlüğün hagi'si ssg bu 'swh' denen illet hakkında ne demiş:

    --- alıntı ---

    ek$i sozluk tarihindeki en buyuk hurafelerden biridir. sozlukte entry'lere smiley koymak hicbir zaman yasaklanmami$tir, insanlar smiley koydu diye ucurulmami$tir.
    (ssg - 29.11.2005 01:18)

    --- alıntı ---

    al amk al; :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :), hehehe, ahaha, asdaşslfaşsf, hohoho, zuhahaha...

    of be..
App Store'dan indirin Google Play'den alın