• 13043
    2011-2012 sezonundan bu yana futbol namına bir şey oynamayan takım. bu 3 sezonun 2'sinde şampiyon olması, galatasaray'ın bu çöp ligin en winner takımı olduğunu gösteriyor. 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 sezonlarında iyi oynadığımız maçları düşündüğümde aklıma bir tek kopenhag maçı geliyor. schalke'yi elerken de, juventus'u elerken de, real madrid'e 3 atarken de, derbilerde de bu takım ne oynadığını bilmiyordu. bi hücum planı yok. defansif zaafiyetleri sol bekte açık oyuncusu riera, stoperde 33'lük ujfalusi oynarkenki halinden çok daha fazla.

    orta sahası dinamik değil.
    basan oyuncusu yok.
    sıfıra inecek ve iyi orta kesecek sağ bek oyuncusu yok.
    gitti mi geri dönmeyerek eli belinde oyunu öylece izleyen bir bek oyunucusu var.
    sert, hava toplarında etkili, pozisyon almayı bilen stoperi yok.
    sadece araya kaçan, hava toplarınd etkisiz, duvar özelliği olmayan bir forveti var.
    gol ve asist katkısı verecek istikrarlı bir kanat oyuncusu sadece podolski var, o sakatlanırsa yerine göbekli olcan var.
    sadece 4 ay iyi futbol oynamış yasin var bu takımın ilk 11'inde. ki kendisi bir volkan şen efektifliğinde bile değil.

    bu takım iyi futbol oynamıyor. 4 yıldızı ve 3 kupası var ama futbolun hiçbir doğrusu yok bu takımda. futbolculara 50 milyon euro üzeri para ödeyen bir kulübün bu kadar kötü futbol oynamaya hakkı yok. bu kadroya fatih terim de, mancini de, prandelli de hamza hamzaoğlu da iyi futbol oynatamadı. sorunun kaynağı hoca mı kadro mu emin değilim.

    ama kanımca galatasaray futbol takımının kilit birkaç oyuncusunu tutup her şeyiyle yenilenmesi gerekiyor. hoca da dahil.
    omurgasında muslera-wesley ikilisini tutup a sınıfı tecrübeli, stoper-ön libero-forvet alıp geri kalan yerlere de yaş ortalaması 25 civarı olacak genç ve dinamik isimler koyması gerekiyor. ancak böyle güzel futbol izleriz. bu yavaş, beli dönmeyen, yaşlı oyuncu grubuyla mıy mıy oynamaya mahkum bizim takım.

    tabi en nihayetinde iş dönüp dolaşıp paraya geliyor. daha yekta'nın, umut'un kontratından çıkamayan kulüp selçuk-hamit-burak'ın kontratlarından çıkıp 50 milyon euro para harcayarak genç ve yetenekli oyuncu mu getirecek? hayal.

    artık şu takımın iyi futbol oynamasını istiyorum. koşmasını, zevk vermesini istiyorum. 4. yıldız senesi bu yapılanma için en doğru olan zamandı ama yapmadılar. takıma yeni çöpler aldılar. geçmişler olsun.

    fazlasıyla yerel başarıya önem verir hale geldik, fenerbahçeleştik son yıllarda. avrupa'ya önem veren kulüp bu kadroyu böyle tutmaz çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın