• 44
    alacaklar, almayı düşünenler ve kararsız kalanlar için gelen yenilikleri / fifa 15 ile farklarını derlediğim oyun. buyrun efendim ;

    - en büyük değişim, yeni bir oyun modu : fut draft ( oyunun her mevkiden verdiği rastgele 5 oyuncu ile tıpkı fut'taki gibi kimyası iyi bir kadro kurup dörder maçlık seriler halinde online mücadele verebileceğiniz oyun modu. galibiyet serileri yakaladıkça ödül ve puan kazanacaksınız.)

    - bir futbol oyununda ilk defa kadın milli futbol takımları olacak. (şimdilik sadece ülkeler)

    - fifa ilk defa metin bazında türkçe olacak.

    - oyun içinde (menü kısmındayken) istediğiniz bir stadyumu arka plan yapabileceksiniz. (daha doğrusu takımım olarak seçtiğiniz takımın stadyumu oyunda varsa bu stadyum arka plan olarak ayarlanabilecek)

    - maç ayarlarına sisli(foggy) ve puslu(hazy) hava durumu seçenekleri eklenmiş.

    - fifa 16 ile beraber 9 yeni stad olacak. (el monumental – river plate , carrow road – norwich city, vicarage road – watford, vitality stadium – bournemouth, fratton park – portsmouth, borussıa-park – borussia mönchengladbach, stade vélodrome – olympique de marseille, centurylink field – seattle sounders, king abdullah sports city – al-ıttihad & al-ahli )

    - bundesliga yayın lisansı alındığı için skor grafikleri vs. televizyonda izlediğimz almanya ligi maçları gibi olacak.

    - maç içerisinde spikerler daha ayrıntı vererek konuşacak ve istatistiksel bilgiler daha da artacak. ayrıca kariyer modda maç öncesi yeni transferlerle ilgili bilgiler verilecek. (bonservis bedeli vs.)

    - vücut modelleme sistemi geliştirilmiş, yani oyuncuların vücutları gerçeğe daha yakın yapılmış. ayrıca bazı oyuncuların vücutları aynı şekilde oyuna yansımış. ( yaya toure, bale, messi, alex morgan gibi ) ( bunu 15'de de söylemişlerdi, ne kadar değişti göreceğiz.)

    - meşhur hakem köpüğü detayı da unutulmamış.

    - yeni gol sevinçleri eklenmiş ancak unlock durumda olacak. ön siparişle oyunu alan kullanıcılar bu sevinçlerin bir kısmına ücretsiz olarak erişim sağlayacak.

    - kariyer modunda sezon öncesi 9 adet zorluk seviyesine göre para ödüllü hazırlık turnuvası olacak. (turnuvadan gelen para ödülü transfer bütçenize eklenecek)

    - hazırlık maçlarında üç oyuncu değişikliği sınırı kaldırılmış. sınırsız oyuncu değiştirilebilecek. artık bir maç içerisinde tüm yedeklerinizi hatta rezerv oyuncularınızı deneme fırsatı bulabileceksiniz.

    - oyuncularınıza sezon öncesi ve sezon içerisinde anterman yaptırabileceksiniz. böylece oyuncunuz belli antreman türlerinde özelliklerini artırabileceksiniz. antreman sezon içerisinde maç aralarında uygulanabilecek ve en fazla 5 oyuncuyu 30 farklı çalışmadan(pas, bitiricilik, hava topu, tackle vs.) birine gönderebileceksiniz. bu antremanları skill game gibi siz yapacak ve özelliklerin puan olarak artışını anlık olarak görüntüleyebileceksiniz.

    - kariyer modunda serbest oyuncuları transfer dönemi dışında da takımınıza katabileceksiniz.

    - fifa 15 kariyer modda kiralık sözleşmesi short season (yarım sezon) ya da full season (tam sezon) olarak iki seçenekti. fifa 16'de 1-2-3 yıllık kiralık sözleşme önerebileceğiz.

    - transfer miktarları daha olağan ve gerçek hayata uygun rakamlara çekilecek.

    oyun içi ( oynanış ) yenilikleri:

    - topsuz driblingler ve vücut hareketleri daha belirgin ve önemli olacak. (oyunun bu yeni özelliğini farkedebilmeniz ve efektif kullanabilmeniz için joystick'in assitance ayarlarını gözden geçirmeniz gerekebilir)

    - defans oyuncuları (özellikle stoperler) daha hareketli olacak ve hamle özgürlüğü daha çok size bırakılacak. tabi bununla beraber artık defansta da timing'inize dikkat etmeniz gerekiyor. (özellikle bu fifa 15'de bir dertti. iyi ama ağır stoperler pace'i yüksek oyuncular sebebiyle kullanışsız hale geliyordu)

    - fifa 15 instructions ayarlarında orta sahalar için " cut passing lines " özelliği fifa 16'da daha belirgin olacak. normalde bu özellik defansif orta saha oyuncularının rakibin pas kanallarını kesmesini sağlayan bir özellikti ama bu ayarı yapsak bile oyuncu default ayardan pek şaşmıyordu. fifa 16'yla bu özelliği daha belirgin bir şekilde orta saha oyuncularımıza uygulatabileceğiz.

    - fifa 15'deki kanat oyuncularının yerden ve havadan muz ortaları pek isabetli olamıyordu. hatta hiç isabetli olamıyordu desek yeridir. aynı şekilde oyuncumuzun pas özellikleri maksimum bile olsa orta sahadan savunma arasına bırakılan topların geçme sınırını oyun belirliyordu. fifa 16'da bu iki özellik biraz daha bize bırakılmış ve daha mümkün kılınmış gözüküyor.

    - topa dokunma zamanlaması fifa 16'da üstüne basılan bir özellik. artık eskisinden daha çok hassas olmak ve zamanlamayı iyi ayarlamak zorundasınız. bu sebeple oklarla oynayanları analoga alışmaları için israr etmekte fayda var :)

    şimdilik bu kadar. 22 eylül yaklaştıkça ve demo'yu denedikten sonra birkaç madde daha ekleyebilirim diye düşünüyorum. unuttuğum, atladığım ya da eksik/yanlış yazdığım varsa yeşillendirin lütfen :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın