• 10
    gelecek sezon avrupa ligine nasıl katılacağımıza dair eksik bilgi var, onu açıklığa kavuşturmak istedim. bildiğiniz gibi geçen sezon başlayan kurala göre ülke kupasını kazanan takım doğrudan avrupa ligi gruplarına kalıyor. eğer kupaya alan takım aynı zamanda lig sıralamasında da avrupa hakkı kazanıyorsa bu finalist diğer takıma değil, ligde bir alt takıma geçiyor. yani, ligi üçüncü bitiren takım türkiye kupasını kazanmış gibi doğrudan avrupa ligi gruplarına kalacak, dördüncü bitiren takım üçüncü bitirmiş gibi, beşinci bitiren takım da dördüncü bitirmiş gibi katılacak.

    eğer kupayı başakşehir kazanırsa:

    3. olan takım doğrudan avrupa ligi gruplarına kalacak.
    4. olan üçüncü ön eleme turundan katılacak, geçerse play-off turuna kalacak, onu da geçerse gruplara kalacak.
    5. olan sırasıyla ikinci ön eleme turu, üçüncü ön eleme turu ve play-off turunda yer aldıktan sonra gruplara kalacak.

    ikinci ön eleme turu 13-20 temmuz tarihlerinde,
    üçüncü ön eleme turu 27 temmuz - 3 ağustos tarihlerinde,
    play-off turu ise 17-24 ağustos tarihlerinde oynanacak.

    şu tabloda üçüncü olmak daha da önemli çünkü başakşehir kupayı kazandığı taktirde üçüncü bitiren ön eleme ile uğraşmıyor. bu da büyük bir yükten, belirsizlikten kurtulmak demek. kamp zamanları daha geniş, transferler daha rahat yapılabilir. ancak söz konusu bizim takım olunca bunun bizim için iyi olacağından şüpheliyim. ikinci ön elemeden başlasak daha iyi olur gibi, belki acele edip transferi eylül'de değil de temmuz ortasında bitirirler. bizimki de hayal işte.

    büyük ihtimalle ağustos'ta askerde olacağım için temmuz'da ön eleme oynasak da izlesem diye umut ediyorum ama tarihler ters. zaten yedek subaylık çıkarsa sezonun tamamında yok yazın beni. igor tudor ve dursun özbekli bir sezon daha kaldıramazdım. iyi olur iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın