• 11
    kondisyon seviyesi ve pozisyon bilgisi yüksek oyuncularla oynandığında maksimum verir. türkiye'de buna henüz bir anti-taktik geliştirmiş veya geliştirebilecek bir takım da yoktur. bu zihniyet de yoktur.

    top rakipteyken bek ve orta saha oyuncularınızla bu gegenpressing olayını iyi yapın, hücumda da iki adet skor yapabilecek ortalama oyuncusu bulun, en kötü ilk 6'dasınız ligde. hatta sezon içerisinde dört büyüklerden en kötü 3-4 puan da cepte.

    takımımızın bunu iyi uygulayabilmesi oldukça güzel bir haber. bilhassa orta saha ve bek oyuncularımızın, bu bahsettiğim pozisyon ve kondisyon durumları iyi olduğu için oldukça verimli kullanabiliyoruz. yarın öbür gün mariano, latovlevici, fernando gibi oyuncularımız fizik seviyeleri yavaş yavaş düşmeye başlayınca yine bu seviyelerde transferler yapabilirsek, bu taktiği takımın dinamiklerine oturtmuş oluruz. böylece gegenpressing kuşaklar boyu devam etmiş olur.

    pep guardiola bu taktiği barcelona döneminde 6 saniyede topu kazanma mantalitesine oturtarak inanılmaz bir başarı elde etmişti. bizde 6 olmaz, 10 olur, 12 olur, hiç farketmez.

    ayrıca inanılmaz bir kontratak silahıdır. topu erkenden kazanınca rakibi hazırlıksız yakalama şansına da erişiyor, çok müsait ve boş pozisyonlarla gole gidebiliyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın