resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 13735
    her anlamda geri kalmış bir toplumun, spordaki yansımasıdır. nesli tükenmekte olduğu için, son çırpınışlarını gözlüyoruz.

    hasbelkader aradan sıyrılan her yetenekli siyasetçi, sporcu, sanatçı böyle geri kalmış toplumlarda; topluma şekil verme misyonuna bürünür. bu misyonun altından gerek alt yapı yetersizliği, gerek kültürel eksiklikler sebebiyle de kalkamazlar. battıkça daha da debelenirler, debelendikçe daha da batarlar. son raddede tutunacak dal ararken, yola çıktıklarından başlarlar. olmadığı/yetmediği yerde yeni bir alan bulurlar ve oraya saldırırlar. bu arda için siyasi kimlik, milliyetçi ruh, adamlık gibi olgulardır.

    başta da belirttiğim gibi bunların nesli tükenmekte. insanlar yavaş yavaş duygularının sömürüldüğünü, geri kalmışlığın da bir yere kadar olduğunu görüyorlar. çünkü sen birinci görevini yapmıyorsun. işini yapmıyorsun bir kere.

    önce arda-fatih terim kavgasına şahit olduk. başta basın arda'nın milli takımdan ayrılamayacağını düşündü. türkiye'nin en kariyerli oyuncusuydu çünkü. şimdilerde yavaş yavaş görülüyor ki, futbol düzeyini yeniden ispat etmesi gerekli. fatih terim'den bile vazgeçirebilecek bir yeteneği olduğunu düşünen insanlar için bunu tekrar ispat edemezse fatih terim'i gönderen "erkin" arda olmadığı görülecek/düşünülecek.

    bu kavga bana göre taraf tutulası bir kavga değildir. tıpkı cemaat-akp kutuplaşması ve sonuçları gibi... besle, büyüt, bir yerlere getir, sonra iktidarı paylaşama...
    çok benzer iki durum. iki durumda da yapılması gereken, uzak durmaktır. hangisinin iyi olduğundan çok, iki tarafın da azalarak bitmesi elzemdir. bizler istemediğimiz seçimler yapmak zorunda değiliz. önemli olan aslında iki kutup gibi görünen, fakat birbirlerinden zihniyet olarak hiç de farklı olmayan iki tarafın yok olmasıdır. bir tarafın kazanması değil...

    sonuç olarak arda ve zihniyeti, tıpkı fatih terim ve zihniyeti gibi yok olmalıdır. kendilerine yükledikleri misyonların boylarını aştığını görmeye başladı insanımız. zaten bunun önüne geçemezsiniz. önemli olan işinizi yapmaktır.

    ortak bir sonuç daha var elbette. galatasaray iki bünyeyi de kaldırmaz. eğer bu bizim galatasarayımızsa, bu anlayışa yer yok. alt yapımızdan çıkan seni, sen yapan galatasaray'dır. hepsi bu...
App Store'dan indirin Google Play'den alın