• 208
    tudor'un tarif ettiği üzere biz daha çok geçiş oyunu üzerinden oyunumuza şekil veriyoruz. başakşehir'in en son oynadığı beşiktaş maçını hatırlarsanız, başakşehir'in topu nasıl boş alanlarda öldürdüğünü, rakibin güçlü tarafını analiz ederek oyunu sürekli tam ters taraftan kurduğunu hatırlarsınız. yine buna benzer bir maç olacağını tahmin ediyorum. bizim oyunumuza çok ters gelen bir takım başakşehir, emre ve mahmut'un eksiklikleri pas bağlantıları anlamında hissedilecektir fakat yine de oyun olarak bize yine üstün geleceklerini düşünüyorum.

    adebayor neredeyse orta sahaya kadar gelerek top dağıtımını üstleniyor, bu sırada visca ve elia beklerin arkasına sarkıyorlar. emre yok fakat bu topları yine de isabetli oynayabilecek, iki ayağıyla da paralel toplar atabilen bir gökhan inler var.

    tudor büyük maç diye tabir ettiğimiz bu tip karşılaşmalarda genel olarak tedbir amaçlı yollara başvuruyor gördüğümüz kadarıyla. yine açıkçası böyle bir hamle bekliyorum kendisinden. çünkü karşımızdaki hoca rakip analizini çok iyi yapan ve saha içine bunu çok iyi yansıtan biri.

    ben bu maçtan alınacak bir beraberliğin iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorum. kazanmak istiyorsak bence 2 önemli husus var.

    birincisi kesinlikle duran toplar. biz set oyunu olan bir takım değiliz, 60 pas çevirip, pozisyon bulmuyoruz. bizim direk kaleye koşuyla giden oyuncularımız var. o yüzden kompakt bir başakşehir defansını ve orta sahasını çok kolay açamayacağımızı düşünüyorum. bu açıdan kazanacağımız korner ve frikikleri çok iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum, belhanda ve maicon uyumu bu maç için işimize yarayabilir.

    ikinci olarak mutlaka tempoyu dikte etmeliyiz, beşiktaş bile ancak zaman zaman yapabildi. başakşehir düzeninden asla vazgeçmiyor ve kendi oyununu dikte ediyor. buna asla izin vermemeliyiz, ndiaye'nin buradaki rolü çok büyük. her aldığı topu pas yerine dribbling ile karşı alana taşıyıp, oyunun hızını arttırırsa bu bizim lehimize olacaktır.

    bahsettiğim gibi iki oyun bu akşam çarpışacak, daha oturmuş bir takım olan başakşehir bence daha avantajlı fakat eğer zincirlerimizi kırıp tempoyu dikte edip, momentumu bizim tarafa geçirebilirsek bir şansımız olabilir.

    maç özelinde son olarak mariano ve rodriguez'i aynı kanatta kullanırsak bence bir hataya düşeriz, mutlaka avcı buna göre bir önlem alıp yönlendirme yaparak oyunu sürekli soldan zorlayacaktır. sol taraftan lato(linnes)- tolga ikilisi ile bir hucüm aksiyonu gerçekleştirmemiz çok zor olur. o yüzden rodriguez'i sol tarafta kullanırsak bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum.

    daha önce trabzonspor maçında da benzer bir tahminde bulunup malesef haklı çıkmıştım ama 20 senedir takip ettiğim galatasaray cetveline göre bu maçı kazanmamız çok zor. 3-0 veya 3-1'lik bir mağlubiyet olması lazım takip ettiğim paralelde fakat şampiyonluk böyle düzenleri kırmaktan geçiyor.

    bugün için çok bekledik, çok özledik takımımızı fakat ben bugün beklentilerimi azami şiddette tutacağım. büyük bir bekleyiş içine girip büyük bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum fakat biz hep ilklerin takımı olduk bugünde öyle bir gün olsun, bu sallantılı gidişatımıza bugün yenerek son verelim ki geleceğe umutla bakalım.

    başarılar cimbom.
App Store'dan indirin Google Play'den alın