resim
Maicon Pereira Roque
Takım:Vasco da Gama
Mevki:Stoper
Yaş:35
Boy:1.91
Uyruk:Brezilya
  • 996
    kendisi önde oynayan değil savunmayı geride kuran takım stoperidir. deep defence line oynarsanız performans alırsınız. önde oynarsanız - ki galatasaray çoğu maçında öyle ve önde oynar, kendisi sırıtır. abdullah avcı takımlarında, geriye yaslanan takımlarda, savunmayı geride tutan takımlarda iyi oynar. iyi futbolcu kötü futbolcu vardır, bir de sisteme göre futbolcu vardır. üst düzey takımlar bu yüzden scouting yapar, iyi futbolcu aramazlar. kendi sistemlerine uygun oyuncu ararlar. maicon bu yüzden bizim takımda çoğu maçta sırıtabilir. ujjfaluji-semih kaya başarılı bir tandem oluşturmuştu ama teke tek birisini kendilerine uymayan sistem ve partnerle oynatırsanız inanılmaz sıçarlar. semih kaya'nın ne hallere düştüğünü sonradan gördük. özellikle stoper ikilisi hem sisteme uygun hem de birbirlerine uyumlu seçilmelidir. fenerbahçe'nin tukaka, artık işe yaramaz diye saldığı tomas için, song ile birlikte aldığımız katkıya bakın.
    frank de boer ve cris gibi kariyerli oyuncuları, yaşlı da olsa aldığımız zamanlara bakın. facia oynadılar. yalçın ayhan'dan başakşehir'in aldığı katkıya bakın. hogh-uche boşuna birlikte anılmıyorlar. bunlar karı koca değildi. ikisi birlikteyken harika uyumluydu. song tomas da öyle, bülent popescu da öyle. defans hattı en çok kadro mühendisliği isteyen bölgedir ve düzgün kurduğunuzda iş yapar ve başarılı olursalar beraber anılırlar ve şampiyon yaparlar. puyol-pique de diyelim. çoğu başarılı defans oyuncusunun ekürisi gittiğinde nasıl sıçtığına dair tezler bile yazılabilir ve ciddi anlamda incelenmesi gereken bir konudur.

    yani maicon kötü bir oyuncu diyemeyiz. ama onu ona göre oynadığınız bir sistemde oynatmanız lazım. aksi takdirde hızlı oynanan avrupa futbolunda kendisinin brezilya ligine düşmesi mi şaşırtıcı, onu sizin oradan almanız mı başarı? kimse bilmiyor muydu da maicon oralara kadar düştü ve almak istemedi? kendisi bize gelirken son takımının taraftarı boşuna sevindi, zil taktı, gönderiyoruz hem de bu paraya diye? en basitinden başlığını şu sözlükte açın ve okuyun. bazı maçlarda kral, defansın maestrosu bazı maçlarda tırt, yavaş, dandik olmuş. adam aynı adam. değişen ne? oyun anlayışı, iç saha-deplasman, rakip. yani sözün özü defansı taktiğinize göre kurmak zorundasınız. hele ahmet çalık ile oynarsa bu adam sıçar. serdar ile, denayer ile iyi oynarsa idare eder, iyi oynar. burada bek seçimi de devreye girer. sen yavaş ve kule oyuncuyu hızlı olmayan partnerle ve kademeye girmeyen, geriye gelmeyen beklerle oynatırsan çöptür. kendisi çöp müdür? bu çok ağır olur. tıpkı kendisi gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın