• 471
    galatasaray'ın mali olarak düzlüğe çıkarması için üzerine düşülmesi gereken oluşum. 30 yaşında futbolcu transfer edip 3m euro maaş vere vere bu hale geldik (diğer büyük takımlar için de geçerli). büyük çoğunluğu 1 sene önce oluşturulmuş ve şampiyon olmuş bir kadro var elimizde. bu kadroda acil eksik görülen yerlere (bence stoper) takviye yapıldıktan sonra scout işi transferlere yönelmemiz gerekiyor. bu ekip bunu kaldıracak kapasitede mi bilmiyorum ama bu yapıyı güçlendirip bu yönde transfer politikası gütmemizden başka çare yok.

    misal aklıma gelen; maximiliano gomez'i celta vigo geçen sene 4m euro'ya uruguay liginden almış. dünya kupasında nijerya forması giyen ndidi'yi belçika takımı'nın nijeryadan 18 yaşında transfer etmesi vs. örnekler çoğaltılabilir. ne bileyim mbappe, mendy falan keşfet demiyorum zaten bu adamlar 16-17 yaşında menajer piyasasında ismi duyuluyor. ama biz de birilerini 17 yaşında getirip 21-22 yaşında 30-40m'a satabilelim artık. türkiye liginde o paraları vermezler demeyin, her takım her kıtada futbolcu takip ediyor, ihtiyacı varsa ederini veriyor.

    bizim scout ekibine gelirsek, yaklaşık 8 yıldır falan isimlerini duyuyoruz. en başarılı hamleleri bruma ve alex telles. bruma zaten 19 yaşında genç milli takımda oynayan sporting forması giyen ve bize 13m euro'ya gelmiş bir futbolcu yani zaten önceden keşfedilmiş biri. telles 22 yaşında 6m euro'ya alınmış. bu futbolculardan fazla kar etmesek de zarar da etmedik bu yönden başarılı sayılır. yani scout başarısı olmasa da zarar transfer değil.
    bunun dışında benim bildiğim lionel carole, koray günter, oğuzhan kayar, umut gündoğan scout ekibinin önerdiği transferler. şu an piyasada yoklar. he bu futbolculardan 5-6 tane transfer edersin 1-2 si tutar amenna ama ortada bu da yok.

    bizim scout ekibi arada sırada haberlere konu olur, röportaj verir yok ayda şu kadar maç izliyoruz bu kadar yerinde maç takip ediyoruz, bilmem kaç kıtada şu kadar ekibimiz var sonuç koca bir sıfır. afrika bağlantısı iyi iki menajer bul veya ne bileyim muhsin ertuğral'dan tavsiye al şu zamana kadar 2-3 afrikalı genç bulurduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın