• 271
    taylan antalyalı’nın galatasaray’a transferi hususunda boş işler peşinde koşan takım. ffp özellikle avrupa futbol piyasasında farklı farklı transfer seçeneklerinin doğmasına yol açtı. zorunlu satın alma, bonservis bedeli kadar kiralık bedeli, akıl almaz imza paraları, hülle yoluyla transferler v.b. üstelik bunu psg’de yapıyor, porto da yapıyor. yapıyorlar da yapıyorlar. yeni futbol düzeni bu beyler. transfer piyasası artık böyle işleyecek ve bunun sorumlusu da biz değiliz.

    şimdi biraz hafızamızı yoklayalım, iki sezon önce bütün ülkenin ve hatta bütün dünyanın gözü önünde bir transfer gerçekleşti. 1. ligde yer alan bir spor kulübü, süperligde yer alan bir takımın üçüncü kalecisini, yedek kaleci olarak, 1 milyon avroya transfer etti. takımın geri kalanından neredeyse iki katı maliyetle bir yedek kaleci transferi yaptılar. biz de dahil herkes izledi. üçüncü kalecisini satan takımın da ne ilginçtir ki ffp transfer sınırına takılmaması gerekiyordu. bu transfer ellerini rahatlattı.

    bu hikaye hayal ürünü değil. ayan beyan herkesin gözleri önünde yaşandı. kimse akibetini sormadı bile. yani uzun lafın kısası, hocanın da dediği gibi doğurduğuna inanıyorsunuz da öldüğüne mi inanmıyorsunuz?
App Store'dan indirin Google Play'den alın