• 134
    son gelen haberlere göre yönetimimiz üstüne düşeni hakkıyla yerine getirmiş ve şuan artık iptal olan ilk protokolde devletimizin "uyanıklık" yaparak riva ile beraber istediği ve o zaman için aldığı florya arazisini geri almıştır.

    kendilerine bunun için teşekkür etmek her aklı selim galatasaray sevdalısının gönlünden gelerek yapması gereken bir vazifedir. ben kendi adıma teşekkür ederim.

    bu son gelişme ile ilgili aklımdan geçen düşünceleri yansıtan bir kaç not düşmek istiyorum:
    * şuan artık iptal olan ilk protokol imzalandığında kulübümüze verilen üç aşağı beş yukarı 500milyon tl tutarındaki -ki bu sonra 350milyon tl olarak bankaya bozduruldu- ücretin anlaşılan 120milyon tl kısmı florya arazisi içinmiş. bu sebepten bu miktarı devletimiz geri istiyor. diyecek birşey yok.

    * düz mantık düşündüğümde bu 500milyon tl bize verildiğindeki döviz tutarı ile şimdiki dövüz tutarı arasında az biraz dağlar kadar fark var. bu sebeple tahmin ediyorum ki bu farkı da -120milyon tl olan kısım için- hesaplayıp bizden alacaklardır. yok almıyorlarsa tarihimizde ilk defa devletimiz ile yaptığımız bir işte lehimize bir durum oluşmuş olur ve kendimizi çok şanslı sayarım. inşallah bu bir şekilde muaf tutulur.

    * sevgili sözlükte bazı yazar arkadaşlar "florya bizim oldu" türünde mesajlar yazıyorlar. teknik olarak tabii ki haksız değiller ama bilgilenmek amacıyla detayını yazmak istiyorum: benim bildiğim florya'da kullandığımız arazinin dörtte birinden azı bizim tapulu malımız, geri kalanını kiralayarak kullanıyoruz. tahmin ediyorum bu yıllardır bizim olan tapulu malımızı geri aldık ve yine diğer alanların üst kullanım hakkını ödeyerek devam edeceğiz. hatalı yorum yapıyorsam lütfen mesaj atınız, düzelteyim. keşke 120milyon tl ile -ya da işte üstüne ne kadar masraf ve/veya faiz binecekse- hepsini alabilseydik*

    * şuan artık iptal olan ilk protokol imzalandığında emlak konut genel müdürü olan şimdinin çevre ve şehircilik bakanı murat kurum bey ile mustafa cengiz başkanımızın çok iyi bir ilişkisi olduğunu birkaç kez duymuştum. yönetimde muhakkak ki diğer unsular da çok çalışmıştır lakin bu yakın ilişki nedeniyle bu gelişmenin şahsen mustafa cengiz başkanın hanesine yazılması gerektiğini düşünüyorum.

    tekrardan teşekkürler. inşallah bir hafta on gün sonra tadımızı kaçıracak bir detay ortaya çıkmaz ve artık önümüze bakarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın