• 1279
    bu öneri listesi bugüne dek izlediğim 131 yabancı diziyi içermektedir. dizilerin kalitesine göre değil akla gelen sıraya göre sınıflandırılmıştır. bu dizilerin hankmoody tarafından kısa özetlerine ve önerilere yer verilmiştir. ilk bölümde aklıma gelen ilk 25 diziye yer verilmiştir. izlediğim diğer dizilerin listesine de yer verilmiştir. listede olan merak ettiğiniz diziler için mesaj atabilirsiniz. elimden geldiğince seveceğiniz öneriler vermeye ve sizlerden yeni öneriler almaya açık olduğum kulüptür.

    1) lost: sansasyonel bir dizidir. ıssız bir ada o adada gelişen olaylar ve bingewatch hissini sonuna kadar yaşatan, sürükleyen, başlangıç sezonları felipe melo son sezonu mustafa sarp gibi dizidir.

    2) prison break: hapishane temalı bir dizi olan prison break birbirinden farklı karakterlerin yer aldığı, hapisten kaçma temasıyla ilerleyen, herkesin arka arkaya 4 5 bölüm yapıştırdığı bir dizidir. scofield ve abisi marcao ve luyindama gibidir.

    3) fringe: dizi tarihinin bilim kurgu alanında zirvelerinden biridir. çatlak bir profesör ve sürükleyen doğa üstü temasıyla harika ötesi bir yapımdır. dunham çok güzel bir kadındır. profesör ve zekasını dikkate aldığınızda derwall'in başrolde olduğu dizidir.

    4) oz: tam bir adnan polat galatasaray'ıdır. hapishane dizilerinin kralıdır. farklı ırklar ve farklı çetelerin hapishane içindeki yaşantısını anlatmaktadır. pino, culio, zapata, neill, kewell tam bir curcunadır.

    5) the sopranos: dizi tarihinin game of thrones gelene kadar tüm rekorlarını elinde tutan diziydi. amerika'da yetişen italyan mafyanın maceraları harika bir şekilde kaleme alınmıştır. ben kaliteden anlarım diyen biri bu diziyi şimdiye dek kesin izlemiştir.

    6) the wire: polisiye, uyuşturucu gerçek yaşamları barındırmaktadır. baltimore sokaklarında muazzam bir hikayedir. polis ve çetelerin mücadelesini doyasıya izlettirmektedir.

    7) breaking bad: oooooo dizilerin padişahıdır. hünkarımızdır. bir kimya öğretmeninin uyuşturucu baronuna dönüşme hikayesi ustalıkla işlenmektedir. yabancı dizi izleyen birinin izlemesi adeta yazılı bir kuraldır.

    8) game of thrones: dünyanın gelmiş geçmiş en popüler dizisidir. kalite anlamında başlangıcında arsenal'i gondikleyen fatih terim son sezonlarında hocanın ikinci dönemi gibidir.

    9) californication: hank moody isimli yazarın maceraları ve hikayesini anlatan muazzam bir dizidir.

    10) twin peaks: david lynch zekasının parıltılarıdır. sürreal ve çarpıcı yapısıyla bir cinayet polisiye gibi ilerlese de aslında felsefik ve gizemli bir dizidir. düşündüren işleri severim diyorsanız dizi tam sizi göredir.

    11) supernatural: ömür çürüttüğümüz dizidir. 21. yüzyılın scooby doo'sudur. tek farkla, buradaki yaratıklar, hayaletler gerçektir. keyifle izlettirir korku temasını böylesine veren eğlenceli bir işin tekrar çekilmesi imkansıza yakındır. sezonları çok uzundur lakin göz korkutmamalıdır.

    12) heroes: farklı doğa üstü güçleri olan kişilerin macera dolu hikayesidir. başlangıcı tudor döneminin transferli ilk dönemi gibi yaldır yaldır olan sonrası ise hamza hamzaoğlu'nun son dönemi gibi olan dizidir.

    13) misfits: british sci fi türündeki dizimiz heroes a benzer psişik güçler ve ansızın gelişen bir olağandışı durumla ilerlemektedir. dizinin baba karakterleri değişmese daha iyiydi. lakin şans verilebilecek dizidir.

    14) skins: her bölüm bir gencin yaşamı hikayesini içeren ingiliz dizisidir. kaya scodelerio bu dizi ile parlamıştır. dram türünde bir gençlik dizisidir. farklı kültürler ve perspektif sunan bir yapımdır.

    15) banshee: the boys izleyenlerin ilk kez keşfettiği lan bu adam neymiş dediği homelander karakterini canlandıran abimizin başrolde olduğu, çok bilinmeyen lakin john wick gibi bam bam bam giden dizidir. mutlaka izleyin dedirtecek bir dizidir.

    16) hell on wheels: western dizisi olsa da izlesek diyenler için güzel bir öneridir. amerikan iç savaşı sonrasında yaşanan olaylar ve ülkeyi baştan sona saracak demiryolu hikayesiyle gelişen dizide başroldeki abimiz diziye müthiş renk katmaktadır. güzel bir dizidir.

    17) boardwalk empire: bu diziyi izlemesi gereken kişiler the sopranos'tan sonra ne izlesem diyenlerdir. mafya devlet ve dönem dizisi. güzel olan nokta şaşırtan bölüm sonları ve başrolde yıllarca ezik roller verilen steve buscemi'ye bu sefer ağır abi sensin denerek borcun ödenmesidir.

    18) fargo: her sezon farklı hikaye içeren fargo hem polisiye hem komedi türüne giren bir dizi. ilk iki sezonda orijinal fargo filmine yapılan bağlantı çok şıktı ve çekiciydi. ben kaliteli işleri severim kar teması güzeldir diyenler (ilk sezonlar için) mutlaka izlemelidir.

    19) big bang theory: friends tadında bir sitcom. ama tabi ki bir friends asla olamaz. aptal sarışın, esas oğlan (bu dizide farklı olarak inek tabir edilen zeki adam), keyifle izlenebilecek bir dizidir.

    20) friends: sitcom aleminin padişahıdır. efsanedir. jennifer aniston'ı star yapan iştir. bitirdikçe tekrar tekrar izleyeceğiniz bir arkadaş grubunun new york şehrinde yaşadıkları keyifli anıları anlatmaktadır.

    21) chuck: bu dizinin sinopsisi çok çekicidir. beyninize bir program yüklense ve birçok yeteneğe sahip olsanız neler olurdu minvalinde gelişen bir dizidir. sıradan bir adamın etkili bir adama dönüşme hikayesidir. karakterleri muazzamdır. komedi ve polisiye iç içedir. chuck karakteri, esas kızımız sarışın ajanımız sarah (efsane güzel bir kadındır) ve yan karakterlerle keyifli zaman için birebir bir dizidir.

    22) my name is earl: başına talihsiz şeyler gelen earl karakteri karmaya inanarak geçmişte yaptığı kötülükleri listeleyip her bölümde hata yaptığı kişilerden birinin gönlünü almaya, onlar için bir şeyler yapmaya çalışmaktadır. muazzam komik ve iyi bir dizidir.

    23) outlander: bir kitap serisinden uyarlama olan bu güzel dizinin başrolünde eski bir victoria secret modeli olan caitriona balfe oynuyor. balfe aynı zamanda muazzam bir aktris olduğunu bizlere gösterirken, istemeyerek 1940'lı yıllardan daha geçmiş bir tarihe gidip kendini bağımsızlık mücadelesi veren iskoçya döneminde buluyor. zamanda yolculuk, aşk, dram her şeyiyle başyapıt bir dizidir.

    24) how to get away with murder?: final yapmış bu efsane dizi polisiye ve hukuk ekseninde ilerliyor. başrolde viola davis gibi bir efsane bulunuyor (siyahi olmasa 3 oscarı vardı). annalise keating isimli ünlü avukatın ders verdiği üniversitede seçtiği zeki ve etkileyici öğrencilerle çözdüğü davalar, kendi başlarına açtıkları işlerle olan mücadeleleri, muazzam şaşırtmacaları ile efsane bir dizidir. finali de tatmin edicidir mutlaka şans veriniz.

    25) louie: louie ck'in başrolde olduğu bu dizi ofansif mizahla gündelik yaşamı harmanlayan bir dizi. final yapan dizide keyifli bölümler, bazen sizi kahkahaya boğacak anlar yer alıyor. 2 kızı ve eşinden ayrı yaşayan louie'nin keyifli anlarının yaşarken, bir parça seinfeld, bir parça after life tadı alacağınız bir dizidir.

    izlediğim diğer diziler ise;

    26) how i met your mother?
    27) suits
    28) lillyhammer
    29) orange is the new black
    30) sex education
    31) unbelievable
    32) killing eve
    33) cold case
    34) the x files
    35) person of interest
    36) the 100
    37) shameless
    38) the boys
    39) it's always sunny in philedelphia
    40) the it crowd
    41) scrubs
    42) rick and morty
    43) dark
    44) stranger things
    45) da vinci demons
    46) sons of anarchy
    47) the protector
    48) dexter
    49) six feet under
    50) ofaro
    51) fleabag
    52) punisher
    53) sacred games
    54) hung
    55) 11/22/63
    56) the killing
    57) broen
    58) walking dead
    59) big mouth
    60) brooklyn 99
    61) mr. robot
    62) vikings
    63) the office
    64) community
    65) better call saul
    66) mindhunter
    67) black mirror
    68) la casa de papel
    69) vis a vis
    70) wentworth
    71) modern family
    72) lucifer
    73) weeds
    74) cherynobyl
    75) the handmaids tale
    76) westworld
    77) ozark
    78) justified
    79) the shield
    80) true detective
    81) sherlock
    82) house of cards
    83) narcos
    84) band of brothers
    85) inside no.9
    86) episodes
    87) orphan black
    88) barry
    89) elite
    90) glow
    91) arrested development
    92) blue mountain state
    93) lie to me
    94) sense 8
    95) santa clarita diet
    96) the leftovers
    97) mad man
    98) entourage
    99) the night of
    100) ray donovan
    101) the end of the fucking world
    102) altered carbon
    103) seinfeld
    104) avatar last airbender
    105) dekalog
    106) love, death & robots
    107) horace and pete
    108) spartacus
    109) luther
    110) american gods
    111) the following
    112) under the dome
    113) black sails
    114) the last man on earth
    115) you
    116) the witcher
    117) succession
    118) lost room
    119) outsider
    120) modern love
    121) the sinner
    122) jack ryan
    123) the marvellous mrs. maisel
    124) bosch
    125) homeland
    126) the americans
    127) and there were none
    128) parks and recreation
    129) the man in the high castle
    130) how to sell drugs fast online
    131) the blacklist

    sıralamadaki bazı dizilere uzun uzuuuuuuuuuuun açıklamalar yazmak istediğim listedir. zaman zaman buradan görüp izlediğim dizilerin de olduğu, yazmaktan keyif aldığım başlık ve kulüptür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın