• 24
    3-3 biten 30 mart 2021 türkiye letonya maçının kazanan tarafı. hem taktiksel olarak sahada istediğini yapan taraftı, hem de istediği puanı alan taraf oldular. 3-3'ten sonra biraz daha hücumu düşünseler 4-3'ü de rahatça kazanabilirdiler. gerçi son dakikada şansı da buldular ama kalecinin üzerine vurdular o pozisyonda.

    bu muhteşem takım bu maça kadar son dönemlerde nasıl bir performans göstermiş diye bir bakayım dedim. merak edenlerle de paylaşayım da rezilliğin boyutu daha iyi ortaya konulsun;

    son turnuva milletle ligi. milletler liginde bizim bir sonraki turnuva için aday olduğumuz d liginde yani en alt ligdeler. rakipleri andorra, malta ve faroe adaları gibi birbirinden dişli takımlar olunca 6 maçta 1 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile üçüncü bitirmişler. tek galibiyetleri sonuncu andorra'ya karşı almışlar.

    bir önceki turnuva 2020 avrupa şampiyonası elemeleri. polonya, israil, makedonya, slovenya ve avusturya ile aynı gruptalarmış. ilk 9 maçını kaybedip son maçta avusturya'yı 1-0 yenmişler. toplamda 3 gol atmışlar sadece. 28 gol yemişler.

    ondan önce yine milletler ligi var. bu defa andorra, gürcistan ve kazakistan ile aynı gruptalarmış. sonuç 4 beraberlik, 2 mağlubiyet ve üçüncüler.

    2018 dünya kupası elemelerinde ise portekiz, macaristan, isviçre, faroe adaları ve andorra ile karşılaşmışlar. iki galibiyetleri var ki, ikisi de andorra maçları. bir puan da faroe adalarından almışlar. toplam 7 puan ile faroe'nin arkasında beşinci olmuşlar. toplam 7 gol atmışlar, 5 tanesi andorra'ya. diğerleri farklı mağlup oldukları maçlarda.

    daha öncesine gitmeye gerek yok. yakın zaman turnuvaları bunlar. sadece şunu görmek lazım, bu takım san marino'nun bir tık üstü, faroe adaları, malta gibi takımlar seviyesinde bile görülemeyecek bir takım. son iki büyük turnuva elemelerinde 1 golden fazla atabildiği takımlar andorra ve türkiye.

    kısacası 30 mart 2021 türkiye letonya maçı sonucu mili takımımız için büyük rezalettir. san marino beraberliğinin bir benzeridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın