• 312
    kimseye bir saygısızlık yapmadan, herhangi bir art niyet taşımadan belirtmek isterim ki ; bu şaibeli karar verildiği taktirde türkiye'de futbolu takip eden, bu düzene 1 lira dahi olsa katkı sağlayan her kimse saftır. hatta tamda sistemin istediği, koşulsuz şartsız vur kafasına el ekmeğini tadında insan modelidir.

    neyi takip edeceksiniz güzel kardeşim. parası neyse verilip 9 şampiyonluk satın alınan bir ligde sen her hafta 2 saatini ziyan edip galatasaray'ın 3 puan alıp alamadığına mı bakacaksın, 40 hafta maç izleyip, sonucunda acaba şampiyon olup da haksız verilen 9 şampiyonluğu 8'e indirebilecek miyiz diye mi takip edeceksin. 4-4-2, 3-5-2 falan mı konuşacaksın.

    parası çok olan bir adamın kurumları tahakküm altında bırakarak, devlet erkanıyla görüşerek gayri hukuki ve gayri ahlaki olarak hanesine 9 şampiyonluk yazdırabildiği bir ortamda hangi motivasyon insana türkiye ligini izletir.

    fenerbahçe'nin istediği şampiyonlukların nasıl bir formatta yapıldığı, 3 şehrin takımının davetle katılabildiği, ulusal olmadığı, deplasmansız olduğu, küme düşmenin olmadığı, bir seneden 2 şampiyon çıktığı, 1 sene yapılıp 1 sene yapılmadığı falan burada çok daha bilgili yazarlar tarafından 30 kere detaylı bir şekilde yazıldı zaten. onla ilgili bir şey yazmayacağım. zaten eminin bu kararı onama niyetinde olan insanlar daha fazlasını da biliyorlardır ama burası türkiye işte.

    leş gibi saha zeminlerine, 1 metre önünde olanı göremeyen hakemlere, maç içindeki her pozisyonu maç sonrası twiter'da tt yapan düşük zekalı taraftar gruplarına, g*tünden sallayan bilgisiz spor yorumcularına, kreatif hiçbir şey olmadan oynanan berbat futbola, vasat altı yayıncı kuruluşa, her başarısızlığı zavallı gibi dış güçlere bağlayıp, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten başka vasfı olmayan kalitesiz yöneticilere sadece galatasaray sevgisi için katlanıp bu pespayeliği takip ediyoruz.

    bu karar kabul edilirse ve galatasaray hiçbir şey olmamış gibi lige devam ederse bu kararın tek olumlu yanının taraftarın en azından %30-%40'lık bir kısmını kişisel olarak bu rezil ligden kurtaracak olması olarak görüyorum. kafalarını kaldırınca ülkedeki galatasaraylı gençlerin bir kısmının vizyonu değişir hiç değilse.

    mesele galatasaray sevgisi değil. galatasaray mahalle maçı yapsa kaldırımda izlerim hiç sıkıntı değil. buradaki sıkıntı senin alın terinin, denizli'de saniyeleri sayarak, 87'de 14 sene bekleyerek, 2008'de 5 parasız, teknik direktörün olmadan, 2011'de en yakın rakibine 10 puan fark atıp üstüne play-off oynayarak kazandığın, ve daha nice şampiyonlukların masa başında hiç edilmesi. o zorluklarla kazandığın şampiyonluklardan 9 tanesinin kağıt üstünde anlamsız hale getirilmesi.

    bu kararın onandığı saat kendi adıma bu ülkede sporun içinde olan herhangi bir unsura para kazandırmamak adına bein sports üyeliğimi sonlandırıp, yurt dışında ki dijital platformlardan birinden üyelik alıp 5 büyük lig artı şampiyonlar ligini takip etmeyi planlıyorum. 12-15 euro bandında cam gibi yayın yapan çok güzel platformlar var. aslında bu ligleri türkiye'de ki platformlardan takip etsem daha ucuza gelir ama bu ülke sporuna kazandırmaktansa yabancıya gitsin para. passolig desen zaten 2 senedir yenilemiyorum.

    galatasaraylıyım ve bu ülkedeki hukuksuzluğa karşı benim elimden gelen budur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın