resim
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Takım:Al-Nassr
Mevki:Santrfor
Yaş:39
Boy:1.87
Uyruk:Portekiz
  • 2865
    messiden cok daha buyuk bir futbolcu. ingiltere, italya, ispanya gibi rekabetin en ust duzeyde oldugu 3 ulkede forma giyerken 750ye yakin gol atmak... 36 yasinda manuya dondugunde bile milyonlarca insan acaba ne yapacak heyecaniyla onu bekliyor. bu beklenti cok baska bisey. cogu zaman 35 yasinda eski gunlerin hatrina oyuncuyu onore etmek icin yapilan kontratlara alisigiz hepimiz. ama ronaldo yepyeni bir challange icin geliyor, bunu biliyoruz goruyoruz ve ronaldodan 36 yasina ragmen buyuk seyler bekliyoruz.

    messi ise kolaya kacan bir karakter olarak ilerleyen yillarda bence ronaldonun gerisinde anilacak. amacsizca psgye gidip kolayi secmesi kendisi adina buyuk bir kayip. en azindan citye gelip premier lig rekabetinde yeni bir baslangic ve kendini kabul ettirme deneyimine girebilirdi. ama ronaldonun 36 yasinda yaptigini yapmaya cesaret edemedi.

    ronaldo ise premier ligden korkmak yerine city gibi bir super guc, chelsea ve liverpool gibi teknik direktor eseri takimlara karsi mucadeleden kacmadan geldi. hem de ilk macinda 2 gol atip takimini 2 kez one gecirecek kadar diri, istekli, arzulu, tutkulu. ve bu adam messiden 2 yas buyuk. saygiyi sonuna kadar hak ediyor. ben futbol tarihinde kendisi kadar dominant ve basarili bir oyuncu izleyebilecegimizi sanmiyorum. messi şık calim atiyor olabilir, iyi paslar veriyor olabilir, topun basinda inanilmaz estetik gorunebilir. ama ronaldo kendisinden cok daha tutkulu, karakterli ve korkusuz. bana gore bu sene yaptiklari tercihleri de goze aldigimizde bu savasin kazanani ronaldo. kusura bakma messi, ikincilikle yetinmek zorundasin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın