• 413
    3 yıllık planlamadaki en büyük plansızlık, planlamayı beraber yürüttüğün kişi ve ekibinden 1 kişi bile kalmayacak şekilde 4. ayda dağıtmaktır.

    eğer başarısızlık nedeni ile gönderiyorsan, 3 yıllık plan diyerek başarısız olduğun zaman kılıf arayamazsın, en çok başarısız olma hakkı olan planın sahiplerinden en önemlisini göndererek.

    kaldı ki ortada çok ciddi bir başarısızlık da yoktu. takım yenilgisiz uefa avrupa ligi grubundan lider çıkmış, takımı ligde o kadar doğranmasına karşın ligin ilk 3 hattı ile 4-5 puan mesafede idi.

    3 yıllık planlama diyerek, elde ki kadronun geçiş oyununda iyi olmasına karşın, buna taban tabana zıt kontrol ve pas oyunu hususunda takıntılı olan ispanyol ekolünü de getirmezsin.

    3 yıllık planlama diyorsan, elde ki geçiş oyununa teknik ve esneklik katıp, taktiksel açıdan pas yapmak istediğin ve oyunu domine etmek istediğin lig maçlarında da sana yeterli nefesi kazandıracak gedson veya muadili biri yerine, bize hazır oyuncu lazım diyerek, gedson gibi son 6 ayı yedek olarak geçirmiş pulgar tarzı isimleri menejer mi danışman mı olduğu bile tanımlanamayan şahısların önerisi ile tercih etmezsin. keza eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı hamlesinden öteye gitmeyeceği 100 metre öteden belli olan, bizden parasal tatminsizlik ile kaçar adım ayrılan, ve liderlik ile alakası dahi olmayan 37 yaşındaki futbolcuyu da gel biz batırdık bize lider ol diye getirmezsin.

    kısaca ben ortada plan falan göremiyorum.

    birilerinin yaptığını düşündüğü plana, başarısızlık paratoneri olarak sığınan, niyeti galatasaray'ın geleceği ve başarısından çok kendi ticari kaygıları olan, bu uğurda galatasaray kompleksi fizandan görülenler ile yan yana gelmekten dahi imtina etmeyen birilerini görüyorum her baktığımda.

    o yüzden 3 yıllık planı bilmem ama şu kesin. türkiye'de plan falan yapılmaz algısını yaratanlar sürekli bu plan lafını ağzına dolayıp, ona sığınanlar. plan yapılır, uygulanır ve uygulayıcısı kimse ilk ona sahip çıkılır, bu plan torrent ile bile yapılsa saygı duyarım. ama yolda bulduklarını her an değiştirerek kendi başarısızlığını ve duruşsuzluğunu gizlemeye çalışanlar ile plan falan yapılmaz. bunların planı da maksadı da 30 yıl önce olduğu gibi bellidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın