• 31805
    galatasaray taraftarının bile şampiyon olacağına inanmadığı takımdır. tabi burada bahsedilen sayıları azımsanmayacak derecede olan "bazı" taraftarlardır.

    öncelikle bu takımın bu sezon* şampiyon olacağına yürekten inanıyorum. evet az gol attık, evet basit kayıplar yaşadık, evet bazı maçlarda istenilen performansı gösteremedik ama geriye dönüp bunların nedenlerine de bakmalıyız. vereceğim sayısız örneklerin ilkiyle hemen başlayayım:

    13 ağustos 2022 galatasaray giresunspor maçı: maçın ilk yarısında soldan kullandığımız korner atışı sırasında emre akbaba'ya net bir penaltı yapıldı. adam topa hareketlenirken topuğuna çok sert basıldı. öyle ki, adamın ayakkabısı bile çıktı ve 2-3 dakika can çekişti. video hakem devreye girdi mi? girmedi.
    maçta 1-0 gerideyken, son anlarda ceza saha içerisinde torreira'ya yapılan müdahaleye de penaltı verilmedi. rakip hem koldan tutuyor, hem de sol baldırına vuruyor ama video hakem yine devreye girmiyor. bunlardan biri bile verilse, en kötü ihtimalle 1 puan fazlamız olacaktı.

    bu maç aynı zamanda, ligin ilk 4 haftasında evimizde oynadığımız tek maçtı!

    ligin kendi adımıza ilk 11 haftasında 7 deplasman maçı yaptık. normalde bu rakamın 14 veya 15. haftalarda olması gerekirken, biz 11. haftada ulaştık! ligin ilk 11 haftasında fenerbahçe 6, beşiktaş 6 kez ev sahibi olurken, biz sadece 4 kez ev sahibi olduk. ev sahibi olduğumuz maçların ilkinde yukarıda da açıklamasını yaptığım gibi 2 net penaltımız verilmedi. yani en az 1 puanımız gasp edildi. peki ev sahibi olduğumuz diğer maçlarda ne oldu?

    5 eylül 2022 galatasaray gaziantep fk maçı: 27'de 1-0 geriye düştükten sonra 36'da skoru 1-1 yaptık. golden sonra inanılmaz bir baskı kurduk. günay çıkarıyor, direkten dönüyor falan...
    e tabi bu hakemlerin hoşuna gitmiyor ve faul bile olmayan pozisyonda abdülkerim'i ikinci sarıdan oyun dışı bırakıyorlar. uzatmalarla birlikte ortalama 55 dakika boyunca 10 kişi oynadık. 90+'da attığımız golle maçı kazandık ama sırf puan kaybedelim diye yalandan verdikleri kırmızı kartı unutmadım!

    16 eylül 2022 galatasaray konyaspor maçında mertens'in kullandığı serbest vuruşta rakip oyuncu ceza sahası içerisinde topu adeta blokluyor. video hakem devreye girmedi ama %100 penaltıydı. bu maçı kazandık ama verilmeyen penaltıyı unutmadım!

    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı: bu maç zaten aleni bir şekilde galatasaray'ın doğrandığı maçtır. ilk 30 dakikada adeta resital sunduk. 2'si sayılmayan 4 gol attık. her şey mükemmel giderken, 30. dakikada boey'e alakasız bir şekilde direkt kırmızı kart gösterildi. ülkede yorum yapan bütün hakemlerin ağzından şu cümle çıkıyordu: "faul bile verilmez."
    cidden faul bile verilmezdi ama söz konusu galatasaray olunca direkt kırmızı kart gösterildi. uzatmalarla birlikte 70 dakikayı 10 kişi oynadık. hakemin tüm kararları da alanyaspor lehineydi. 90+1'de skor 2-2 olduktan sonra, maçın hakemi bizim yenilmemizi istediği için abdülkerim'e de kırmızı kart gösterdi. 5-6 dakika boyunca 9 kişi oynadık. ha bu arada icardi'nin sayılmayan golünüm ofsayt olduğunu kimse bana inandıramaz. o golümüzü de alay ede ede yediler. maçtan da 1 puanla ayrıldık. diğer bir deyişle 2 puanımız gasp edildi.

    yani evimizde oynadığımız 4 maçta, en az 2 penaltımız verilmedi. 2 penaltımız verilmediği gibi 3 kırmızı kart gördük. tüm bunları toplayınca da toplamda 3 puanımız gasp edildi.

    11 maçın 7'sini deplasmana verdikleri yetmemiş gibi, birde evimizde oynadığımız maçlarda da aleyhimize kararlar verip yarış dışı bırakmak istediler. boşuna 3 puanımızı gasp etmediler zaten!

    hazır deplasman demişken 28 ağustos 2022 trabzonspor galatasaray maçını da konuşalım. seferovic'in çektiği şut ceza sahası içerisindeki rakip oyuncunun eline çarpıyor. yok torreira'dan sekiyor, yok yakın mesafe falan dinlemem ben abi. zamanında berkan'ın pozisyonunda* aleyhimize bu kadar kolay penaltı çalınmışsa, bu maçta çok daha net bir pozisyona da penaltı beklemek çok doğaldır. bu maçı berabere bitirdik ama bence 2 puanımız gasp edildi. tıpkı 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçındaki gibi.
    maçın 1. dakikasında net penaltımız verilmedi. icardi'nin şutunu rakip oyuncu blokluyor ama her ne hikmetse video hakem devreye girmiyor. video hakem devreye girdiğinde de, attığımız gol geçersiz sayılıyor! e sonucunda da maçı 2-1 kaybettik. eğer 1. dakikada penaltımız verilseydi, o maçtan en kötü 1 puanla dönecektik!

    söz konusu bütün maçları toplayınca en az 5 puanımızın gasp edildiğini net bir şekilde görüyoruz. 5 puanımız gasp edildi ama nice puanlarımızın çalınmasına teşebbüs edilmişti! peki bu süre zarfında fenerbahçe'ye ne yapıyorlardı?

    11 hafta sonunda rakiplerine 3 kırmızı kart gösterilirken, kendilerine sadece 1 kırmızı kart gösterildi. rakiplerine 3 penaltı verilirken, kendilerine 6 penaltı verildi. sadece 9 ekim 2022 fenerbahçe fatih karagümrük maçında kazandıkları penaltı sayısı bile bizim 11 haftada kullandığımız penaltı atışından fazla düşünün yani! beşiktaş'ın da eksik kalır bir yanı yok. rakipleri de, kendileri de 3 kırmızı kart görmüşler. gördükleri kırmızı kartların birçoğu 90+'dan sonra gelmiş. penaltı sayılarına baktığımızda da, kendileri 4 penaltı, rakipleri ise sadece 1 penaltı kullanmış!

    hakemlerin takımımızın oyun içi performansını düşüren çakalca kararları da var. mesela en ufak ikili mücadele aleyhimize hemen faul çalıyorlar. stoperde veya merkezdeki oyuncularımızın ilk faulüne hemen kart göstererek sindiriyorlar. e maç içesinde penaltılarımızı da vermeyince, gerek taraftar, gerekse de oyuncular maçtan kopuyor. fenerbahçe, beşiktaş gibi takımlar sahada adam öldürse bile faul çalınmıyor. rakipleri boş pozisyonda gidecekken faul yapıyorlar ama hakem kontrayı falan kesti diye asla kart göstermiyor. maç içerisinde tüm kararları fb, bjk lehine verdiklerinde de, rakipleri maçtan kopuyor ve büyük fark oluşuyor.

    takımımızın medya desteği de yok denecek kadar az. 1-2 kişi savunmaya çalışıyor ama nereye kadar? efsanemiz tugay kerimoğlu, doğrandığımız bir maçtan sonra bile okan hocayı eleştiriyor. necati desen zaten genelde kulüpte görev yaptığı zamanları aklama çabasına giriyor. diğer sözde galatasaraylı gazetici veya yorumcularda işinden olmamak için mimik bile oynatmıyorlar. diğer takımlara baktığımızda ise jorge jesus tanrı ilan ediliyor, crespo piramit oluyor, arda süperstar mertebesine eriştiriliyor, valencia komple forvet veya batshuayi nöbetçi golcü oluyor. ya da weghorst panzer, nkoudou uçak falan. bide bize bak: ırz düşmanı icardi diye alay ediyorlar!

    pfdk'nın kararları da bir hayli ilginç. mesela konyaspor maçında* rakibine tekme atıp kırmızı kart gören valencia 1 maç ceza alıyor. ankaragücü maçında* taraftar döven josef de 1 maç ceza alıyor ama abdülkerim'in kasıtlı yapmadığı hareketin bedeli ise 2 maç ceza! irfancan kahveci, serdar aziz ve serdar dursun dolaylı yollardan bizlere küfür ettiği görüntülere ceza verilmezken, alanyaspor maçında küfürden dolayı ceza verilmeyen tribünümüz kalmadı!

    bunları yazarken yoruldum ama 2-3 aydır bunları yaşıyoruz. fenerbahçe veya beşiktaş'ı övmeyin demiyorum, iyilerse tabi ki de öveceksiniz ama lig sonuncusu ümraniyespor'a bile böyle yardım yapılsa onlarda şu an lider olurlardı. tam tersi, bize yapılan real madrid veya manchester city'e falan yapılsa, onlarda en fazla bizim kadar puan toplayabilirlerdi.

    bizler sürekli o deplasman, şu deplasman diyerek maçlara çıkıyoruz. her hafta lig lideriyle mücadele ediyoruz. en basitinden bu hafta beşiktaş*, haftaya ise başakşehir'le oynayacağız. fenerbahçe veya beşiktaş'ın böyle bir fikstürü hiç olmadı! ulan ligin fikstürden bile ayarlandığı bu kadar barizken, bazı taraftarlarımız işte oyunumuz kötü, okan hoca kötü falan diyor ya çıldırıyorum. daha doğrusu halen daha saha içini konuşmalarına şaşırıyorum!

    bakın bizden çalınan ve rakiplere gösterilen abartılı toleransa rağmen şu an sadece 5 puan gerideyiz. önümüzdeki 2 kritik maçtan en az 4 puan almamız halinde rakipler tir tir titreyecektir. titreye titreye puan kayıpları yaşayacakları zamanlar gelecek. yeter ki bu takıma inanalım ve destek olalım. bırakın ağustos, eylül, ekim gibi ayların şampiyonu onlar olsunlar. biz pes etmediğimiz sürece mayıslar hep bizim olacaktır!
App Store'dan indirin Google Play'den alın