• 9
    dijital platformlarla çalışan bir çevirmen olarak ucundan bu sektörün içindeyim. disney, disney+'la ilgili geçen aylarda büyük kararlar aldı. adamlar artık hiçbir şekilde lokal içerik yayınlamayacakların söyledi ve yapılan lokal içerikleri her yerde iptal ettiler. latin amerika, ispanya, fransa ve türkiye. hatta yapılan bazı içerikleri platform kalitesini düşürdüğü gerekçesiyle kaldırdı adamlar. yayında kalmasının maddi zararı olmayan içerikler bunlar. parası ödenmiş, çekimi yapılmış yani. adamların görüşü o derece ciddi.

    buna rağmen disney+ türkiye atatürk dizisinin yapımının devam ettiğini duyurdu. sonrasında bugün bir dedikodu çıktı ve dizinin fox'ta yayınlanacağı söylendi. (not: fox da bir disney kanalı)

    ben adamların ekonomik bir sebeple karar aldığını düşünüyorum çünkü disney+ lokal içeriklerden çok zarar ediyor. diziyi fox'ta yayınlamaları haliyle daha fazla reklam geliri demek olacak. 29 ekimde başlayacak olmaları vs. tanıtım açısından daha çok yayılım kazandıracak. adamların ağzının yandığı, linç yememek için devam ettirdiği tek lokal içerikten başa baş para kazanmanın tek yolu böyleydi yani.

    türk düşmanı bazı kitleler bunu siyasi başarı kazandık diye üstlerine almış olmasaydı yaşanacak olan senaryo buydu. ama durum şimdi çığrından çıktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın