• 6498
    2023 süper kupa finali konusunda sosyal medyadaki trollerin gazına gelip açıkça yalan söylüyorlar. hepsi bir ağızdan; ''ağustos ayında oynanması gerekiyordu ama galatasaray hazır değildi, galatasaray'ın transferleri bitmemişti'' diyerek yalan söylüyorlar veya kendilerini bu yalana inandırmışlar.

    şimdi bu sürece tek tek bakalım:

    tff'den, ağustos ayında maçın neden oynanamayacağı konusunda resmî açıklama gelmiş ve iki kulüp de bu duruma zaten itiraz etmemiş.

    --- alıntı ---

    tff'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "2022-2023 sezonu spor toto süper lig şampiyonu galatasaray ile ziraat türkiye kupası şampiyonu fenerbahçe arasında oynanacak olan tff süper kupa müsabakası 2023-2024 sezonu devre arasında oynanacaktır. uefa şampiyonlar ligi ve uefa avrupa konferans ligi eleme müsabakaları ardışık haftalarda oynanmaktadır. bu sebeple, galatasaray kulübümüzün maçlarının salı/çarşamba günü, fenerbahçe kulübümüzün ise maçlarının perşembe günü oynayacak olmasından dolayı, tff süper kupa müsabakasının sezon öncesinde oynatılması, uygun dinlenme günü sağlanamamasından dolayı mümkün olamamaktadır. tüm bu nedenler dikkate alınarak, tff süper kupa müsabakasının devre arasında oynatılmasına karar verilmiştir. müsabakanın oynanacağı stadyum ve tarih netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır"

    --- alıntı ---

    sezon başı galatasaray istemediği için oynanmadı algınız böylece çürümüş oluyor. ocak ayında oynanamaması konusundaki suudi arabistan olayı herkesin malumu. o kısmı zaten tekrar konuşmaya gerek yok.

    peki sonra ne oluyor? şubat ayında her iki takım avrupa'da yoluna devam ederken, iki kulüp ortak kararıyla seçim sonrası, nisan ayının içerisinde bu maçın oynanacağı kararlaştırılıyor ve tam tarih açıklanıyor.

    hatta bu konuda 15 şubat 2024 tarihinde ali koç'un şöyle bir açıklaması var:

    https://www.haberturk.com/...nacak-3661650-spor/2

    --- alıntı ---

    fenerbahçe başkanı ali koç, galatasaray ile suudi arabistan'da iptal olan süper kupa maçının oynanacağı tarihi açıkladı. koç, galatasaray ile oynanacak süper kupa maçının 31 mart'ta türkiye'de yapılacak yerel seçimlerin ardından oynanacağını duyurdu.

    süper kupa finalinin nisan ayında oynanması bekleniyor.

    --- alıntı ---

    yani her şey kanıtlarıyla beraber ortada değil mi arkadaşlar? şimdi buna bile itiraz eden fenerbahçeliler elbette çıkacaktır. avrupa'dan bizim elenmemiz veya sizin devam etmeniz tamamen kısmet. şubat ayında bunu nereden bilebilirdik? ayrıca bugün sizin karşılaşacağınız olympiakos'un da maçı var.

    bakın süper kupa oynanacak diye, liglere bu hafta ara verildi. hatta çok ağladınız diye tff, size kıyak geçip fatih karagümrük maçınızı ertelemeyi teklif etti ama yönetiminiz onu da reddetti. biz beşiktaş maçı üzerine üç gün sonra bayern münih ile oynadık tek kelime laf etmedik.

    bu takım yeri geldi braga deplasmanı dönüşü, istanbul'a bile uğramadan sivas deplasmanına gitti.

    aklı selim fenerbahçeliler; yapmayın etmeyin. ali koç denen çıldırmış zata bu kadar körü körüne inanmayın. onun tek derdi galatasaray ile karşılaşmamak. galatasaray'a karşı kaybetmemek. çünkü kupayı kaybederse biliyor ki taraftar tepkisinden dolayı ne avrupa, ne lig elinde hiçbir şey kalmayacak. sene sonu da kongrede aday olamayacak, olsa bile başkan seçilemeyecek. tek derdi bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın