• 1
    fenerbahçe'yi en güçlü dönemlerinde yıkan ve günümüzdeki noktasına kadar getiren bir süreci başlatan, hatta bu süreçten çıkamamasını sağlayan böbürlenme duygusu.

    son zamanlarda galatasaray taraftarı'nda da bunu gördüğüm için yazma ihtiyacı hissettim. bu sezon için * muhtemelen olmayacak olsa dahi, ilerisi için belirtmek gerekiyor: galatasaray, şımarıkları, yalnız kendini düşünenleri ve kendini beğenmişleri sevmez rahmetli gündüz kılıç'ın dediği gibi. bizi, suyun karşı tarafından ayıran en önemli faktör bu oldu her daim. yok toparlanamazlar yok şu oldu yok bu oldu söylemlerine gerek yok. biz de bir zamanlar 5 şampiyonluk gerideydik 1985-1986 sezonu sonunda mesela şampiyonluk durumu fenerbahçe 11 iken galatasaray 6'ydı. ama çok kısa denebilecek bir zaman diliminde, sadece 14 sezonda yakaladığımız gibi, fenerbahçe'yi geride bıraktık 2000 yılında 14'e 13 olacak şekilde.

    ha, ben kesin böyle olur demiyorum yanlışa anlaşılma olmasın. fenerbahçe'nin bugünkü yapısıyla, aynı çıkışı yapması, toparlanması çok zor görünüyor her sene sil baştan teknik heyet ve kadrolarla, sabırsız camia ve taraftar yapısıyla. ama bizim de gevşemememiz gerekiyor. ne olursa olsun, onlar da büyük bir camia ve küçümsemeye gelmez hiçbir zaman. buna fırsat vermemek de bizim elimizde. rehavet, kibir gibi duygular, bunun filizlenmesine yol açacak ortamı oluşturabilir. o yüzden hiç gerek yok, bayern ciddiyetinde aynen devam her maç her sezon. madem bayern olacağız diyoruz, o halde onlar gibi ciddi olmamız da gerekir aynı şekilde. yok şöyle dalga geçelim yok böyle dalga geçelim, yok muslera penaltı atsın bunlara hiç gerek yok. bunlar, maç kazanıldıktan şampiyon olduktan sonra yapılacak söylenecek şeyler. o ana kadar tam ciddiyet, durmadan devam etmek gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın