resim
José Mário dos Santos Félix Mourinho
Görev:Teknik Direktör
Takım:Fenerbahçe
Yaş:61
Uyruk:Portekiz
  • 2389
    fenerbahçe'nin sorunu, başarısız bir sezon geçirmeleri değil ki. minimum 96 puan ile sezonu kapatacaklar. 20 takımlı bir sezon da olsa, böylesine yüksek puanlarla ligi tamamlamak önemli. geçmişte çok daha düşük puanlarla alınan kupaları biliyoruz. sorunları, karşılarında okan buruk gibi bir pirananın olması.

    evet, ismail kartal'ın yetersizliği bariz; ancak gelecek kişinin iteleme ile de olsa bu seviyede puan toplayabileceği de muamma bana kalırsa. şampiyonluk yarışı artık bitti denildiği noktada tüm cephelerden gömmeye başladılar.

    ancak önümüzdeki yıl gelecek kişinin ufak bir sallantısında bu yılki fenerbahçe ile kıyaslayacaklarını hepimiz biliyoruz. geçen yıl bu zamanlar fenerbahçe şu kadar puan toplamışken bu yıl bu kadar gerisinde şeklinde kamuoyunda haberler pompalanacaktır. 2023-24 sezonu, gelecek sezon başa geçecek hocanın tepesinde demokles'in kılıcı gibi sallanacaktır.

    mou gelir mi dersek evet gelebilir. ancak tekrar döngülerindeki aynı hataya düşüyorlar. gelecek yıl isimli, şöhretli hoca senesi. kariyerinde düşüşe geçmesi, yüksek bütçeli kulüplerde tutunamaması, oyun anlayışının günümüz futbolunda geri kalması gibi faktörlere bakmayacaklardır.

    yaz aylarında hoca referansı ile yapılacak birkaç hamle ile yine yaz boyu şampiyonluk şarkılarını seslendirirler. ancak mou geri vitesi olan biri değil. aziz yıldırım da dönerse başarı için çok daha katı, sert bir modda olacaktır. takıma karışması, soyunma odasına inmesi, herkesin malumu. o yüzden olası tökezlemeler neticesinde çok uzun soluklu süreceğini düşünmüyorum.

    tüm bu maliyetlerin altından nasıl kalkacaklar onu çözemiyorum. mou'nun ve teknik ekibinin gelişi, yıllık talep edecekleri rakamlar, tazminat şartları önde gelen liglerdeki büyük kulüpler için dahi yüksekken fenerbahçe nasıl bu riski alacak bekleyip görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın