resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 1164
    bazı insanlar vardır, yanındayken, kendinizi güvende hissedersiniz. fatih terim böyle biridir. hatta daha fazlası. "baba" dır. koruyup kollayan, gece gündüz demeden senin için çalışan, tüm sorumluluğu üstlenen, tatlı sert, gerçek bir baba...

    fatih hoca, imparator, grande.. herşeyden önce hasta "galatasaraylı"...

    öncelikle, fatih terim, galatasaray'a sadece 96-2000 arasında hizmet etmemiştir. fatih terim demek sadece uefa kupası, 4 sene üst üste şampiyonluk demek değildir. bu renklere futbolculuk hayatında 11 sene hizmet etmiş, uzun süre kaptanlığını yapmıştır, hakkını vererek.

    geçen gün kendisi diyordu : "konu galatasaray'sa gerisi önemsizdir, teferruattır" diye.. "gönlümüzdeki sevgiyi kimse alamaz, orası bizim yuvamız" diye de ekliyordu imparator... ne fatih terim galatasaray'ı, ne de galatasaray fatih terim'i unutur. ne olursa olsun, ikisini ayıramazsınız birbirinden.

    gelelim futbola.. kendisini 2. dönemiyle eleştirenler var, birçok kişi bu yüzden imza atmasını istemiyordu. size sormak istiyorum. dünyanın en berbat stadında, galatasaray, mali açıdan tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden birini geçirirken, bunun beraberinde gelen kalitesiz kadroyla, terim'in ne yapmasını bekliyordunuz ?

    bir de şu var, bahsettiğimiz bu dönem, sadece 1 sezondan ibaret. galatasaray'da 11 yıl top koşturmuş kaptanlık yapmış bir adam, camiayı şüphesiz zirveye taşıyan bu büyük hoca, tamamen olumsuz koşullarda, 1 sezon başarısız oldu diye mi istenmeyen adam ilan ediliyor ? böyle mi hatırlanıyor ? kusura bakmayın ama ben buna sadece gülerim.

    fatih hoca, fazla karizmatik bir adam. ulan adamın duruşu bile güven veriyor insana. futbolculara da aynı şekilde. sahada duruşu, tavırları, konuşması, tüm sorumluluğu üstlenmesi, futbolcuları inanılmaz etkiliyor, rahatlatıyor.

    otoriter bir adamdır fatih hoca. ne kadar otoriterse, bir o kadar da babadır. otoritesi oyuncularını bezdirmez. onları evladı gibi gördüğünü hissettirir. size yeni bir örnek: açın ligtv'nin 17 mayıs özel programını izleyin. hakan'ın, arif, bülent,ümit,okan'ın hocayla nasıl konuştuğuna, onu nasıl dinlediğine , aynı şekilde hocanın onlarla nasıl konuştuğuna bir bakın. baba-oğul gibi her biriyle. işte fatih hocanın bu özelliği, takımda sıcak bir ortam yaratıyor. mükemmel bir dostluk... yine 2000'li yıllarda takıma bir bakın. yıl olmuş 2011 hepsi ayrı yerlerde, ama hala "her 17 mayıs'da bir araya geliyoruz" diyorlar. öyle bir dostluk, öyle bir takım arkadaşlığı işte.

    fatih hoca, türkiyeyi, türk futbolunu, yerli futbolcuları çok iyi tanıdığından ve saydığımız bu özellikleri sayesinde; galatasaray'a kaliteli yerli futbolcular da kazandıracaktır. arda bir sene daha kalacaktır mesela, selçuk inan, hamit altıntop gibi üst düzey yerli futbolcular, galatasaray'ın büyüklüğü, dünyadaki saygınlığıyla, fatih terim ismi birleştiğinde, belki de avrupaya gitmekten vazgeçip, galatasaray'ı tercih edeceklerdir. galatasaray'ın senelerdir çektiği yerli futbolcu sıkıntısı imparatorun gelişiyle son bulacaktır.

    diğer konu ise basın. senelerdir yerden yere vurulan bir galatasaray var. fenerbahçe maçı öncesi en formda oyuncusu hakkında onlarca yalan haber, kaptanın her adımında yerden yere vurulması, en küçük olayın aylarca konuşulması... beş para etmeyen adamların galatasaray hakkında ileri geri konuşmaları.. çok çektik bu durumdan. fatih terim, gerektiğinde yumruğunu masaya vurmasını bilen, sözünü esirgemeyen bir adam. galatasaray hakkında ileri geri konuşulmasına izin vermeyecek, kaptanına sonuna kadar sahip çıkacak bir adam. oyuncularına her zaman sahip çıkarak, takım üzerinden medya baskısını kaldıracaktır.

    diğer bir konu, futbolcunun taşıdığı formanın hakkını vermesi. fatih terim, futbolcusuna, galatasaray formasının, armasının değerini anlatacak, öğretecektir. bundan sonra; formanın hakkını vermeyen, takımı için çabalamayan, tek derdi para olan adamları galatasaray'da barındırmayacaktır. bu konuda da hocaya inancımız tam.

    geldiği yerin havasını değiştiren bir adam. şuan kendine güvenini kaybetmiş olan bu camiayı tekrar ayağa kaldırabilecek "tek" adam. tekrar tarih yazacağına inancımız tam.

    gel, gel ve ayağa kaldır bu camiayı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın