• 21
    sık sık sözlük yazarlarına hakaret etmeyen, yazdıkları hakaret içermediği halde hakaret olarak algılanıyorsa bunun için her zaman açık bir biçimde özür dileyen yazar.

    özellikle son zamanlarda bülent korkmaz-lincoln olayında bülent korkmaz hakkında yazılan hakaretamiz (hakaret demiyorum bak) entrytler ile yapılan haksızlığı ve yanlışlığı teşhir etmeye çalışıp doğrunun yayında yer alan yazar.

    geçmişte;
    efsane başkan faruk süren'e taraftarların bir kısmı tarafından haksızlık yapılırken de doğrunun yanında yer almıştı.
    efsane hagi'ye küfür edilip "hırsız" diye bağırılarak, taraftarların bir kısmı tarafından hagi'yi savunanlar dövülürken de doğrunun yanında yer almıştı.
    bugün de;
    efsane kaptan bülent korkmaz'a haksızılık yapılırken hak ve adalet duygularının müsade ettiği ölçüde doğrunun yanında yer almaktadır.

    bu meyanda;
    yok; generallerin olduğu bir orduya komutan olarak çavuş atanırsa böyle olurmuş.
    yok; onsekizin önünden çıkmayan adam takımı galip getirebilirmiymiş.
    yok; bu adamdan teknik direktör olurmuymuş.
    yok; bokmuş püsürmüş.
    içeriğinde entry yazan arkadaşların farklılığını ben nasıl kabul ediyorsam, onlarda bu tür entryleri cevapsız bırakmayacağımı bilmeli ve benim farklılığımı hazmedip böyle "hakaret ediyooooo" tadında beni köşeye sıkıştırma politikası ile klavyemi kitlemeye çalışmamalıdırlar. bir hakaret varsa buradaki moderasyon gereğini yapar, moderasyonun yaptıklarını da doğrumu yanlışmı diye yetkilileri ile tartışırız. şeriatın kestiği parmak acımaz. gereği neyse katlanırız.

    ayrıca bu olayı hakaret düzleminde tartışmaya başlarsak benim entrylerime cevaben yazılmış s.kmeli-sokmalı entryleri örnek olarak gösteririm ama o entryleri yazan arkadaşların amaçlarının bana hakaret etmek değil düşüncelerini belirtirken kullandıkları uslubun o olduğundan yüzde yüz eminim.

    önemli not: sıkıldım. özelden mesaj atmayın lütfen. hagi hariç kimseninkini okumayıp direk siliyorum. bir derdi olan sözlük formatında ve moderasyonun gözü önünde yazacaklarını sözlüğe yazssın.

    tüm takımdaşlarıma sevgi ve saygılarımla. zizonkovac
App Store'dan indirin Google Play'den alın