resim
Alper Potuk
Takım:Gostivar
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:33
Boy:1.77
Uyruk:Türkiye
  • 233
    transfer sürecinin ne kadar boktan, ne kadara çetrefilli bir süreç olduğunu bu adam üzerinden bir kez daha görelim;

    istenen: 5 milyon euro. kararlı gözüküyorlar.

    1)-melo'nun kalacağını varsayarak söylüyorum- sen kadronun en iyi, en kaliteli bölgesine yapacağın yedek transfere 5 milyon euro verir misin?

    2)alper altyapıdan çıkartabileceğin bir oyuncu. bunu alper'i küçümsemek için söylemiyorum. alper, beğendiğim ve türkiye için oldukça başka ve oldukça modern bir orta saha oyuncusu. ama altyapıdan yetiştirilebilir yani. bu adama bu parayı vermek yerine bu paranın bir kısmı altyapıya yatırılarak altyapı ihya edilemez mi? edilebilir.

    3)yabancı sınırlaması daha da sınırlandırılıyor. sırf bu düşünülerek ''ne kadar iyi yerli varsa alalım hacı, önümüz kış.'' denilebilir mi, şu an ve aslında yıllardır fenerbahçe'nin yaptığı gibi? denilebilir ve kimse de bir şey diyemez.

    4)aldık diyelim, -melo kalırsa- muhtemelen sezonun büyük bir kısmını kulübede geçirecek. bu çocuk şu an halen gelişim aşamasında. oynamazsa fenerbahçe'ye giden yetenekli ve genç isimler gibi körelebilir mi? körelebilir.

    5)alıp kiralamak, melo sonrasını düşünmek mantıklı mı? mantıklı. ama 5 milyon euro'ya aldığın bir adamı kiralama lüksün var mı? yok. çünkü sen real madrid değilsin. burası da türkiye. gerek medya, gerek taraftarlar bunun üzerine çok gider, çok yıpratılırsın.

    şimdi sen bu adamı transfer eder misin arkadaş? yani transfer edersin de aklında hiçbir soru işareti olmadan, böyle temiz temiz transfer eder misin? zor.
    e almasan? bu sefer de benzer duygular...

    fenerbahçe olsan hem futbolcunun geleceğini, hem altyapıdaki futbolcularının ruh hallerini, hem kulübün yapısını, hem anadolu kulüplerinin bu iğrenç ve çıkarcı tutumlarını düşünmeden, onlara prim vererek yaparsın. serdar'a 5, topuz'a 10, orhan'a 4..

    yaparsın yani. bunu sen de verebilirsin. ama vermiyorsun. misal salih uçan..1.5 milyon euro verildi çocuğa. muhtemelen 3 yıl fenerbahçe forması giyemeyecek ve 3 yıl sonra belki de bugünkü halinden çok daha geride olacak..

    ya bilmiyorum abi. şu dünyadaki en zor şeylerden biri yerli futbolcu transferi. alırsan bile bile kazık yiyeceksin. almazsan yabancı sınırlaması geliyor, önün kış. taraftar, yerli futbolcuların kalitesi diye sözlüklerde, orada burada başlık açacak. yapacak yani. ama 5 milyon euro verip de oynatmazsan da aldığın adam yekta olacak..bu sefer de o kanattan atak yapacaklar..

    kuran çarpsın dünyanın en zor işi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın