• 340
    okan hocaya büyük vaatler verilmiş dönem. ben hocanın kandırıldığını düşünüyorum. listesindeki isimlerden pozisyonlara göre ilk 3'ü muhtemelen alamayız. yine listesindeki oyuncular alınacaktır ancak kampa kadar 2-3 transfer yetişeceğini de hiç düşünmüyorum. bu zamana kadar ''kampa yetiştireceğiz'' diyen hiç bir yönetim transferi kampa yetiştiremedi. hele hele dursun özbek hiç yetiştiremez.
  • 341
    tüm transferleri okan buruk'un isteklerine göre yapmamız gerektiğini düşünüyorum. beni böyle düşünmeye iten şey ise jose angel esmoris tasende angelino.

    2023-2024 yaz transfer döneminde okan hoca'nın sol bek listesinin en tepesinde angelino'nun olduğunu herkes söylüyor. okan hoca'nın listesinin en üstündeki ismi biz 6 ayda gönderdik, yerine 2. bundesliga'dan derrick köhn'ü aldık. şimdi ise okan hoca'nın sağ bek için lorenz assignon'u listesinin en tepesine koyduğu yazılıyor. eğer köhn'ü yollayıp defansif ya da defansı da güçlü bir sol bek alacaksak assignon hamlesini anlarım. ama yok bizim sol bekimiz derrick köhn, sağ bekimiz de lorenz assignon olacaksa her maç rakibe 2 net pozisyon veririz; beklerimizin savunma zafiyetinden ötürü stoperlerimizi boklarız.

    özetle bu dönemde umarım lorenz assignon'u almayız.
  • 343
    elimde kağıt kalem sürekli hesap yaptığım dönem.

    yabancı kuralı ve avrupa listesine yazılacak oyuncu sayısındaki kriterler göz önüne alındığında baya bir hesap kitap yapılması gerektiği ortaya çıkıyor. avrupa listesine önceki senelerden farklı olarak 25 oyuncu yazmak istediğimizde göstermemiz gereken çaba miktarı artıyor. bu kriterlerle birlikte oluruna çok takılmadan istediğim transferlerle birlikte şöyle bir takım çıkıyor ortaya:
    muslera, günay, jankat
    abdülkerim, sanchez, emin bayram, metehan baltacı, emirhan topçu
    kaan ayhan, dubois, köhn, julian ryerson, rıdvan yılmaz
    torreira, kerem demirbay, berkan kutlu, eyüp aydın, adrien rabiot
    kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz, yunus akgün, ziyech, oğuz aydın
    mertens, rafa silva
    icardi, wissam ben yedder, erencan yardımcı

    bu hayal kadroya göre özellikle bazı bölgelere çok sağlam transferler gerekiyor. hatta bazıları maddi şartlardan yahut oyuncunun ikna edilememesinden mümkün olmayabilir. ancak takımdan gönderilmesini istediğim zaha, tete, oliveira, zaniolo, nelsson gibi oyunculardan gelecek bonservisin üstüne yapılacak ekleme ile bu sekiz transfer bitirilebilir diye düşünüyorum. transfer edilecek türk futbolcular için havuz oldukça kısıtlı orada kaliteden ödün vermek ilerleyen süreçte canımızı sıkar. ilk 11 e yapılacak yabancı transferler ile icardi arkasına almamız gereken yabancı forvette de kaliteden ödün veremeyiz. bu durumda bonservis, imza parası ve maaşta cimri davranamayız. cimri hareket ettiğimiz dönemden kar etmediğimiz de ortada. bonservisle gitmesi muhtemel oyuncular dışında kiradan dönecek oyuncularla yine yollarımızı ayırmamız gerekir. belki okan hoca eyüp aydının gelişmesi için kiraya gönderilmesini isteyebilir bu takdirde taylanın takımda kalması gerekebilir.

    sözün özü takımı sil baştan yenilemediğimiz, tutmayan futbolcularla yolumuzu ayırdığımız, yapılacak transferlerde nokta atışı hareket ettiğimiz bir transfer dönemi olmasını diliyorum.
  • 344
    mevcut kadroya bakıldığında eksiklerimizin fazla olduğunu düşünüyorum.

    ilk olarak yedek kaleci sıkıntımız var. muslera'nın yaşını da göz önüne alırsak bizim forma verirken ecel terleri dökmeyeceğimiz bir yedek kaleciye ihtiyacımız var. günay geçtiğimiz sezon süre aldığı maçlarda hiç iyi bir görüntü vermedi.

    sağ ve sol bek bölgemiz sıkıntılı. yeni sezonda kaan ve barış'ı bek alternatifi olarak düşünmek istemiyorum. takımda sadece 1 tane orijinal bek var o da köhn. onun da yeterliliği tartışılır. 1 sol, 2 de sağ bek lazım takıma.

    stoper en rahat bölgemiz gibi duruyor. nelsson, davinson, abdülkerim, emin ve kaan var. kaan hariç hepsine teklifler de var. gitmeleri durumunda bu bölgeye de transfer gerekecek ancak kalmaları durumunda stoperden yana hiç sıkıntımız yok aslına fazlamız var.

    orta sahaya baktığımızda torreira, kerem, kaan ve berkan'ı görüyoruz. oliveira'nın satılacağını, eyüp'ün ise kiralanacağını düşünüyorum. bu bölgemiz eksik. kaliteli bir 8 numara ve torreira'yı yedekleyecek bir adama ihtiyacımız var.

    kanatlara geldiğimizde şişkinlik söz konusu; barış, kerem, zaha, ziyech, tete, yunus. şişkinlik var ancak verim yok. bence tete ve zaha'dan çıkmalıyız, aynı şekilde ziyech'i de güvenilir bulmuyorum. kanatlarımızın barış gibi fiziksel üstünlüğe sahip olması gerek. buradan satışlarla gelir elde edip 2 tane kaliteli kanat oyuncusu alabiliriz.

    forvet arkasında mertens var, kendisi takımda kalacak ancak önüne bir adam lazım. alınacak olan ismin risk oranı düşük olmalı. geldiği gibi katkı vermeli, burası da bizim için kritik.

    forvette de sadece icardi var, yedek forvetimiz yok. en az 2 tane forvete ihtiyacımız var ve bunların biri mutlaka pivot olmalı. diğeri ise atletik bir oyuncu olabilir.

    aslına bakıldığında çok eksik var ancak bu kadar transfer yapılacağını sanmıyorum. gönül ister ki yeni sezona kusursuz bir yapılanma ile girelim ama zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın