resim
Ayhan Akman
Görev:Futbol Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:47
Uyruk:Türkiye
  • 1982
    2016-2017 sezonundan itibaren igor tudor ayrilana dek galatasaray'da yardimci antrenorluk yapmis eski futbolcumuzdur (bkz: ayhan akman'ın 9 yıldır galatasaray'da oynaması).

    kendisi mircea lucescu'nun ikinci sezonunda (bkz: galatasaray 2001-2002 sezonu kadrosu), besiktas'tan, ahmet yildirim ve o donem yildizi parlar gibi olan, altyapimizin mahsulu mehmet aksu arti bir miktar para karsiliginda takima katilmistir (bkz: holosko artı bir miktar para). gaziantepspor'da forvet arkasi oynarken dikkatleri ceken ve yuklu bir bonservis ile besiktas'a transfer olan ayhan bekleneni verememis, bizim spor medyasinin tabiriyle "bonservisi altinda ezilmis", ve besiktas kariyerinden geriye akillarda sadece guintchev'in kendisine yaptigi faul kalmistir (bkz: ayhan akman'a yapılan efsane faul). gozden dusmus ve futbol cevreleri tarafindan "ayhan bitmis abii" denmesine ragmen, o donem galatasaray'in kuculme politikasi cercevesinde kadroda dusunulmeyen iki oyuncu ve cuzi bir paraya - yanlis hatirlamiyorsam 150.000 usd - karsiliginda transfer edilince kimse sikayet etmemisti. zira galatasaray'da kulubeye transfer yapmak bir gelenekti.

    lucescu kendisinden o sezonun ilk yarisinda neredeyse hic faydalanmamis, herkes ayhan'in galatasaray'da oynadigini unutmustu ki 20 kasım 2001 galatasaray roma maçı geldi catti. sezonun en onemli maclarindan birinde o gune kadar neredeyse hic sure almamis ayhan akman'i ilk 11'de gorunce hepimiz once gozlerimize inanamamis sonrasinda ise lucescu'ya az biraz sovmustuk. ancak ayhan o macta "40 yillik galatasarayli" gibi oynamis, sebastien perez'e nefis de bir asist yapmistir. bu mactan sonra ayhan o sezon rotasyona girmeyi basarmis ve sampiyonlukta pay sahibi olmustur.

    daha sonra lucescu gonderilip fatih terim'in ikinci donemi baslayinca duzenli forma alamamis aldiginda da inisli cikisli performans gostermistir. 2004-2005 sezonunda hagi'nin teknik direktor olmasiyla sezonun ilk yarisinin ortalarindan itibaren kendine sol kanatta yer bulmus, hagi'nin 4-4-2'sinde orta sahayi destekleyerek takimin sampiyonluk potasinda kalmasina ve turkiye kupasi'ni kazanmasinda yardimci olmustur.

    sonraki sezonlarda da gelen her hoca ayhan'a takimlarinda yer vermistir. ozellikle 2007-2008 sezonunu sampiyon tamamlamamizda katkisi yadsinamaz (bkz: 4 mayıs 2008 sivasspor galatasaray maçı). maalesef takip eden sezonlarda mustafa sarp ve barış özbek'in "abi bir grup kuruyoruz, sen de katilir misin" teklifine hayir diyememis ve fazla dikkat cekmeden surdurdugu galatasaray kariyerinde bam üçlüsü'ne katilarak bir anda herkesin konustugu bir futbolculardan biri haline gelmistir (bkz: bam üçlüsünü gören efsanevi nesil).

    futbolu kariyerini is cok klas bir hareketle, 2011-2012 sampiyonluk kupasini şükrü saraçoğlu stadyumunda kaldirmadan once tupcuyu kadrajin disina itirek yapmistir (bkz: ayhan akman'ın yıldırım demirören'i itmesi).

    ayhan akman galatasaray'da oynadigi surece sorun cikarmamis, isine gucune bakmis, forma sansi buldugunda da elinden geleni yapmis, is ahlaki yuksek iyi bir profesyoneldi. yorumculuk kariyerinde de benzer istikrari surdurmesini diliyor, kendisine sevgilerimi iletiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın