• 15156
    2008’de girdik. vay be koca 14 yıl. tabii ilk zamanlardaki gibi yazamıyorum haliyle ama sürekli girme alışkanlığı hep devam etti.

    dün gece sosyal medyadaki yancı ve şarlatan galatasaraylılar başlığı açıp konu hakkında bir yazı yazdım buraya. galatasaray’ın getirildiği durumu konuşmak istedim. adaba aykırı olması sebebiyle silindi. hayhay silinsin ne demek. hiç sorun degil fakat o yazıda eleştirdiğim zihniyete mi toz kondurmak istenmedi acaba? asıl sorun bu muydu? bu da benim içime düşen ufak bir şüpheydi, büyüdü ve karar aldırdı. eğer birilerinin kollanması amacı ile bu yazı adaba aykırı bahanesi ile siliniyorsa bizim gemimiz bu limandan ayrılmak zorundadır artık.

    sözlük vicdanına bıraktığım o ‘adaba aykırı’ silinen yazı:

    --- alıntı ---

    yanlış anlaşılmaları önlemek adına baştan söylemekte fayda var. başlık içinde asla camiaya karşı bir kötü niyet, galatasaray’a ve galatasaray değerlerine sallama, dil uzatma, alay etme gibi bir durum yoktur. böyle bir şey asla olmaz, olamaz.

    fakat bu başlığın hedefinde dil uzatılması, alay edilmesi, ciddiye alınmaması gereken bir dolu insan var. bu güruh son zamanlarda mantar gibi seri bir şekilde sağdan soldan bitmeye (türemek) fırlamaya başladı ve ne yazık ki yenilir yutulur cinsten de değiller. son derece zehirli ve ölümcüller. ölümcüllük dizininde fazlasıyla hırs, ego, narsistlik, yancılık ve dostlar alışverişte görsün şovları ön plana cıkmaktadır. onlar için dijital komitacılar demekte kesinlikle sakınca görmüyorum.

    özellikle burak elmas’ın pr döneminde ortaya çıkan bu dijital komitacılar bir anda kendilerini camianın önde gelenleri gibi görmekte ve hatta hadsizce, koca çınar galatasaray hakkında rahatlıkla görüş bildirme seviyesine erişmiş durumdalar. tabii ki özgürce herkesin görüş bildirme hakkı, düşüncesi yorumu vardır ama bunun içine kişilerin özel ajandaları giriyorsa eğer bu iş galatasaray’ın faydası için değil, o kişilerin mamalanması içindir.

    koca çınar hiçbir zaman böyle bir döneme denk gelmemiştir ve getirildiği nokta maalesef bugüne kadar olmak istemediğimiz, hatta iğneleyerek eleştirdiğimiz başkaları seviyesindedir. galatasaray, yönetimi ve sosyal medyadaki dijital komitacıları önderliğinde asimile olmaya başlamıştır. buna acilen dur denmesi gerekmektedir. aksi halde beklenen bir doğum sancısı yerini ölüme bırakabilir.

    ne acı.
    prim veriyorsun galatasaraylı. şakşakçı olmuşsun farkında değilsin.

    zaman zaman yazacağım buraya.
    aslında isim de vermek lazım da cevap hakkı doğurmak istemiyorum kimseye. sakın ha! çekindiğimi zannetmeyin. onlarla konuşmayı midem kaldırmaz. buraya kusmak istemem…

    --- alıntı ---

    başta da bahsetmek istediğim gibi, silinmesi hiç önemli değil. 14 sene bu limana sığınmışız. fakat bu yazıda, yazının anlatmak istediğinde, seçilen kelimelerde, dilde ahlaken bir sorun varsa ben buranın ahlakını asla bozmak istemem. eğer bozmuyorsam da keyfi sansürü asla kabul edemem.

    tek ve son ricam lütfen tüm entrylerim silinsin. ben öyle bir seçenek bulamadım. olmadığım yerde bana ait huzursuzluklar bırakmak istemiyorum.

    severek ayrılıyoruz.

    en büyük cim bom!
App Store'dan indirin Google Play'den alın