• 268
    para arsızı futbolcular ve orospu çocuğu menajerler haricinde güzel olan oyun. futbolcu iyi performanslar gösterdikten sonra ya da başka takımdan teklif aldıktan sonra hatta hiç bir şey olmadan bile senede bir kaç kere maaşına zam isteyebiliyor. tabii ki financial control ustası olmak için bu oyunculara avuçlarını yalamayı salık vermemiz gerekiyor. bunu başarmaktaki temel nokta geniş bir kadro. oyuncu yeni kontrat istediğinde eğer cidden maaşına zam yapmak istemiyorsanız -ki ibneler haftalık 4000'den 75000'e fırlayabiliyor- kontrat yenileme isteğini reddedin. sonrasında oyuncu tekrardan konuşmak isteyecektir, burada ise transfer listesine koymakla tehdit edin. geri adam atarsa zaten kazandık demektir, yok tamam yolla beni derse transfer listesine koyun ve kadro dışı bırakın. fakat oyuncuyu indispensible ya da important first team player -durumu her neyse artık- olarak tutmaya devam edin. bu kısmı not needed by club yapmadığımız sürece oyuncu transfer listesinde olsa bile dışarıdan ayartılma ihtimali çok azalacaktır. oyuncunun morali bir kaç hafta yerlerde gezse de kadro geniş olduğu için yerine başkasını oynatır, bir kaç hafta sonra morali düzeldiğinde tekrar kadroya alabilirsiniz. bu yavşak oyuncuların yüzde 83'ü bir süre sonra "ben kalmak istiyorum" diyecektir.

    bir diğer mevzu da staff bulmaktaki zorluk. bunu aşmanın en kolay yolu da oyunun üst kısmında menajer adınızın yazdığı bölümden staff search yapmaktan geçiyor. doğru eleman bulmak için hangi hocanın hangi özelliklerinin daha yüksek olması gerektiğini bilmek ve scouting knowledge'ın da aynı şekilde geniş olması gerekiyor. genelde her hocanın sahip olması gereken 3 özellik oluyor, bunlar da bazen bu hocalardan rapor aldığınızda ekranın sağında o hocanın ismi altında yazan özellikler. şu özellikleri 15 ve yukarısında tuttuğumuz sürece 4 ve üstü yıldızla randıman alınabilir.

    assistant manager - motivating, determination, adaptability
    coach - attacking, defending, tactical
    goalkeeper coach - goalkeepers, man management, tactical
    fitness coach - fitness, determination, motivating
    youth coach - working with youngsters, tactical knowledge, attacking, defending
    physio - physiotherapy, level of discipline, determination
    scout - judging player ability, judging player potential

    tabi gerekli staff'ı kurduktan sonra training menüsünden assignment yapmak gerekiyor.

    diğer küçük bir detay ise coach'larınızdan bir tanesi size sürekli match preparation uyarısı yapıp canınızı sıkabiliyor. bunu gidermek için de yine menüden match preparation'u assistant manager'a bırakmak yeterli. o da benim takıma 2 yıldır attacking set pieces çalıştırıyor ya o da ayrı konu.

    velhasılı fm güzeldir. ingilizceniz yeterliyse hints and tips'i iyi okuyun, uygulamaya çalışın. derbiden önce aykut kocaman'a da "i'm not his biggest fan, put it that way" deyin. deyin gaari.
App Store'dan indirin Google Play'den alın