• 1
    yönetimde kimsenin görmek istemediği şeydir. zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir, biz stoper sayımızı arttıralım ama orta sahayı es geçelim. rakip orta sahadan ipini koparıp beş 5 kişi gelince kalenin önüne 5 stoper dizeriz. mali durumlar yüzünden yıldız oyuncu alınamasa da, tolga gibi çalışkan bir futbolcu daha lazım. malum tolga sakatlandığında iki temposuz adama kalıyoruz ve bunlardan biri resmen takıma zarar veriyor. uygun fiyatlı, çalışkan ve rakibi ısıran bir arı almalıyız. yoksa bütün çabalar boşuna.
  • 3
    pres ile baş edememek.

    bence galatasaray futbol takımı'nın özellikle avrupa maçlarında berbat oynamasının en büyük sebebi orta saha oyuncularının da berbat olması.

    modern futbolun geldiği yer ortada, kimse size öyle elinizi kolunuzu sallaya sallaya set hücumu yapın diye zaman tanımıyor, top ateşten bir köz gibi elinde tutmak çok zor.

    bakın presi kırmanın yolu ya hızlı ve isabetli paslarla rakibi yormaktır ya da yetenekli futbolcuların vücut çalımı ve hünerli ayaklarıyla üstesinden gelmesini ummaktır.

    bakın burada agresif prese karşı koyabilen yetenekli oyuncuların bir derlemesi var.
    https://youtu.be/8pIMuQLXMHg

    bizim takımda zaten hızlı ve isabetli pas diye bir şey yok, bari yetenekli oyuncu olsun da bu ilk baskıya karşı koysun diyeceğim de o da yok bizde.

    selçuk inan isimli yetenek fukarası arkadaş baskı altında hep geriye oynar zaten, ya da en ufak temasta patates çuvalı gibi devrilip topun üstüne yatar.

    jean michael seri futbol aklı olan bir oyuncu ama o isabetli paslarını atacak boş zamanı ve alanı bırakmıyor rakipler, ancak kontratak yapabilecek isek seri fayda veriyor.

    ömer bayram vücut çalımı yok ama patlar tarzda koşusu var, prese karşı iş yapıyor ancak teknik kapasitesi sınırlı. avrupa maçlarında o farkı yaratabileceğini sanmıyorum.

    younes belhanda top kontrolü kötü, top kaybı çok fazla ve motivasyon konusunda problemli. iş yapmaz.

    emre akbaba fiziksel olarak zaaflı, çıtkırıldım oyuncu.
    orta sahada hayatta oynayamaz, ayağını eline verirler avrupa maçlarında. forvete yakın oynaması onun için en iyisi.

    mario lemina işte aradığımız adam ve bu anlamda gerçek yetenekli futbolcu.
    vücut çalımı ve patlar tarzda dikine koşu ile o pres duvarını yarıp geçiyor.
    ama bu adam da kiralık işte, bugün var yarın yok.

    hülasa takıma transfer yaparken lemina ayarında oyuncuları ön planda tutmamız lazım.
    artık öyle 10 numara, teknik oyuncu vs devri bitti.

    presle baş edebiliyorsan başarılı olursun yoksa galatasarayımın avrupa'da yaptığı gibi yan pas, geri pas yapar, 5-6 gol yeyip rezil olur gelirsin anamızın ligine.
  • 4
    2020-2021 sezonunda bizi şampiyonluktan eden problemdir.

    genellikle 4-1-4-1 yada 4-3-3 ile oynamaya çalıştık sezon boyunca. 2-3 maçta da 4-4-2 diamond ile oynadık.

    bu sistemlerin hepsinde orta saha merkezinde en az 3 oyuncu ile maça başlamak zorundasın. sakatlık, formsuzluk ve ceza nedeniyle dışarıda kalacakları da tölere edebiliyor olman lazım. elimizdekilere bir bakalım;

    taylan antalyalı--önlibero (on numara mevkiinden devşirme)

    gedson fernandes--merkez orta saha (orijinal)

    oghenekaro etebo--merkez orta saha (sağ açıktan devşirme)

    ömer bayram--orta saha sol (sol bekten devşirme)

    emre akbaba--on numara (devşirilemedi)

    emre kılnç--sol/sağ açık (devşirilme safhasında ama henüz olgunlaşmadı)

    sofiane feghouli--sağ kanat (sakatlıktan sahaya sürülemiyor)

    ben fatih terim hayranıyım yada sanal ortam bebelerinin tabiriyle fanboy'uyum (fanman'de olabilir :)). imparatoru savunmak için yazmıyorum bunları, ancak şu orta sahanın şampiyon olma ihtimali var mı?

    görüldüğü gibi orijinal mevkiisinde oynayabilen tek orta saha var, gerisi devşirme/devşirilememe. takım hazır olur ve bir kişiyi böyle kullanabilirsiniz, yani başka mevkiden kaydırır öyle oynarsınız ama (bkz: 3 nisan 2021 hatayspor galatasaray maçı)'nda olduğu gibi tamamı devşirme orta sahayla bir yere varamazsınız.

    matematiksel ve psikolojik olarak da şampiyonluk ihtimalimiz halen devam ediyor ancak şu orta sahaya bakınca tablo umutsuz görünüyor. 38 yaşındaki atiba veya formsuz mert hakan yandaş'ın bile her türlü gideri var bizim takımda.
  • 5
    2011-2012'de felipe melo-selçuk inan ile başlayan güçlü orta saha sneijder eklentisiyle bizi 2014-2015'e kadar götürdü.

    2017-2018'de ise fernando reges, younes belhanda(prime), badou ndiaye ile yine güçlü bir orta saha kuruldu. o da 2 şampiyonluk aldı.

    şimdi hocanın yokluktan 6 numaraya devşirdiği taylan antalyalı ve 8 numaraya devşirdiği emre kılınç ile kariyerlerinde ilk kez oynadıkları bölgeden bahsediyoruz. 3. isim gelmediği gibi alternatifleri de yok.

    futbolda orta sahan kadarsındır. bu kadar net.
  • 6
    sergio busquets, xavi hernandez ve andres iniesta yanyana oynarken barcelona'ya yan bakılamıyordu. bu oyuncular gittikten sonra lionel messi olmasına rağmen eski tadı vermiyorlar. ardından casemiro, toni kroos ve luka modric üçlüsü kuruldu. şampiyonlar ligi'ne santiago bernabeu kupası muamelesi yaptılar. cristiano ronaldo gitti ama onlar modric'in yaşına rağmen hala şampiyonlar ligi'nde belli bir seviyeyi koruyorlar.

    orta saha futbolda her şeydir. savunmayı da hücumu da orta saha ayakta tutar. savunma ve hücum oyuncuları iyi olsa bile olsa bile orta saha zayıfsa takım olamazsın. galatasaray'ın bu konudaki problemi de orjini orta saha olan oyuncu sayısı 1 olması. taylan antalyalı var elimizde sadece, bir de gedson fernandes var ama o da bizim değil. bu orta sahanın problemini çözmek için en az 3 tane ilk on bir oyuncusu transfer edilmesi lazım. devşirme olarak oynayan emre kılınç, sofiane feghouli, oghenekaro etebo ve ömer bayram ile bu kadar.
  • 7
    top kapamamak, temaslı oynama becerilerinin düşük olması, şut bölgelerinde kaleyi düşünmemek, seken top ihtimalini zorlayacak alternatif top kullanabilme düşüncesinin olmaması gibi sıralanabilecek problemlerdir.

    dakika 35, 65, 75 olduğu zaman oyuna gereken sertliği ve rakip orta sahanın adım atmaya çekineceği bir reaksiyonu vermekte güçlük çeken oyuncular var. mücadelenin içinde kalmak önemli, koşmak önemli. var gücüyle geri koşmak, yüksek seviye kontrapres gibi ani reflekslerde zayıflık göze çarpıyor. devşirme oyuncuların kendi mevkilerindeki sertliği merkezde de bekliyoruz ama oyuncunun oyun ezberi nasılsa pozisyon öyle sonuçlanıyor. sertlik gerektiren dakikalarda orta saha hafif kalıyor. ekrandan izlerken geri koşan orta saha yerine luyindama ve marcao'nun pozisyon alışına dikkat kesiliyoruz çünkü orta sahanın geri koşmamasına da gözler alıştı.

    https://gss.gs/wiH.png
    https://gss.gs/MVn.png

    hücumda yukarıdaki görsellere benzeyen, rakip savunmanın dengesini bozabilecek dikine topları orta saha daha fazla deneyebilir. feghouli'nin o bölgeden orta açıp diagne'nin bitirdiği golü örnek olarak verebiliriz. örneğin bek oyuncuları da bu tip topları daha çok deneyebilir. mustafa mohamed'in hava hakimiyetini çok az kullanıyoruz, ayağa oynayamıyorsak uzun oynayalım bazen diğer oyuncularda hemen baskıya gelsin, top seker kaleciyle karşı karşıya kalırsın, pozisyon olur dönen top olur kanada iner vs. bu tip ihtimalleri hiç zorlamıyoruz. pas oyununu oynamayı bazı dakikalarda top kaybı ile neticelendiriyorsak arada bir bunun dışına da çıkabilmeli oyuncular. bazı maçlarda neredeyse bu seçenekleri hiç kullanmıyoruz üstelik fırsatlarda yakalıyoruz ancak her pozisyonda garantiyi aramak sonuç getirmiyor.
  • 8
    melo gittiginden beri fizik ve iq’su yuksek futbolcu eksikligidir.

    uzun suredir ya omuz koyunca dusen, teknikli futbolcular ya da fizik gucu yuksek ama iq ve teknihi dusuk oyunculardan kurulu takimin orta sahasi.

    melo tarzi bir orta saha uzun yillardir transfer edilemedi.

    her sezona 170 boy civari emre colak bozmalari ile basladik ve onlara emanet ettik.

    ya da belhanda, feghouli gibi gamsizlara.

    artik su takima fransa liginden 2-3 tane fizikli ve iq seviyesi yuksek topcu alin.
  • 11
    2020 - 2021 sezonu transfer dönemi'nde isteyip alamadığımız oyuncular ve mevkileri;

    1- mert hakan yandaş (8, iç, 10)
    2- bernard mensah (iç, 10)
    3- okay yokuşlu (6)
    4- ismaila coulibaly (8, iç, 10)
    5- mario lemina (6, 8, iç)
    6- jakub moder (8, iç)
    7- jean-michael seri (6, 8, iç)
    8- kaan ayhan (stoper ama 6 oynayabiliyor)

    2020 - 2021 sezonu ara transfer dönemi'nde isteyip alamadığımız oyuncular ve mevkileri;

    1- irfan can kahveci (8, iç, 10)
    2- berat ayberk özdemir (6)

    ligin ilk yarısındaki orta saha rotasyonumuz;

    1- taylan antalyalı (8-10 numara ama 6 yaptık)
    2- emre akbaba (yardımcı forvet ama iç yaptık)
    3- ömer bayram (bek ama iç yaptık)
    4- younes belhanda (iç)
    5- sofiane feghouli (kanat ama iç yaptık)
    6- emre kılınç (kanat ama iç yaptık)
    7- oghenekaro etebo (6-8-iç ama hiçbirini beceremiyor)

    ligin ikinci yarısındaki orta saha rotasyonumuz;

    1- taylan antalyalı (8-10 numara ama 6 yaptık)
    2- emre akbaba (yardımcı forvet ama iç yaptık)
    3- ömer bayram (bek ama iç yaptık)
    4- gedson fernandes (8-iç)
    5- sofiane feghouli (kanat ama iç yaptık)
    6- emre kılınç (kanat ama iç yaptık)
    7- oghenekaro etebo (6-8-iç ama hiçbirini beceremiyor)

    tarafsız bakıldığında görüleceği üzere süper lig 2020-2021 sezonu'nda galatasaray orta sahasındaki problem mustafa cengiz yönetimi'dir. bu orta saha rotasyonundan bir de taylan eksilince (sakatlık, kart cezası ve covid-19 kaynaklı) düştüğümüz durum ortada. mustafa cengiz yönetimi "bu sezonki" orta sahamız konusunda ciddi bir tebriği hak ediyor gerçekten. transfer için daha 50 günümüz var diyenlere, ocak ayı geldiğinde hala utanmadan "hocam transfere ihtiyaç var mı?" diyenlere helal olsun. umarım rahat uyuyorlardır. biz uyuyamıyoruz da.

    not: belhanda'yı ikinci yarıya yazmadım çünkü 8 maç oynatıp kovduk.
  • 12
    galatasaray ve milli takım maçları dışında futbol maçı izlemiyorum. yoğunluk sebebiyle anca bu maçları izleyebiliyorum, onları da kaçırmam.

    şunu söylryebilirim ki ortasahamızda fizik gücü eksiği var. milli maçlarda ozan tufan'ın, okay yokuşlu'nun ortasahada etkisi çok önemli idi gördüğüm kadarıyla. bir dönem bizde de melo bu eksiği kapattı.

    sözün özü fizikli ortasaha lazım. bu eksiği taraftar olarak biz görürken yönetim & hoca göremiyorsa problem büyük.
  • 13
    (bkz: süper lig 2020-2021 sezonu)'nda şampiyon olamamamızın ana sebebidir. nasıl mı efendim? toplanın açıklıyorum.

    biz bu sene oynadığımız sistemler gereği maça en az 3 merkez orta saha oyuncusu ile (6,8 ve 10 numaralar) çıkmak durumdaydık. sadece biz değil ligde neredeyse tüm takımlar, bütün maçlara böyle çıktılar.

    genellikle bir tane 6 numara (ön libero, çapa, regista vb.) iki tane de 8 numara (iki yönlü, serbest 8, mezela vb.) ile oynadık. elimizde bu sistemlere uygun orjini orta saha olan ligin ilk yarısında taylan antalyalı - younes belhanda vardı, ikinci yarısında durum biraz karıştı ama taylan antalyalı - gedson carvalho fernandes var.

    37 tane maç yapmışız ve durum şöyle;

    taylan-belhanda ikilisinin ilk 11 başladığı 16 maç var.
    11 galibiyet
    2 beraberlik
    3 mağlubiyet almışız.

    taylan - gedson ikilisini sadece 4 maç ilk 11 sahaya sürebilmişiz.
    3 galibiyet
    1 beraberlik almışız.

    3 orta sahayı geçtim elimizdeki orjini orta saha olan bu adamlardan sadece ikisi bile sahadayken oluşan tablo sonucu;
    20 maçta
    14 galibiyet
    3 beraberlik
    3 mağlubiyet var.

    20 maçta 45 puan eder ve puan ortalaması 2,25.

    bu çocuklardan sadece birinin ilk 11 oynayabildiği yada bu saydığım üç ismin hiçbirinin oynayamadığı maç sayısı 17
    9 galibiyet
    3 beraberlik
    5 mağlubiyet almışız.
    17 maçta 32 puan toplamışız ve puan ortalamamız 1,88.
    bu maçlarda değişik ikililer/üçlüler oynamış ama genelde etobo-feghouli-emre kılıç oynamış. üçünün de kanattan devşirildiğini göz önüne alalım.

    maçların neredeyse yarısında (17 maç) orjini orta saha olan iki oyuncu sahaya sürememişiz.

    eğer 37 maçın tamamına orjini saydığım bu orta sahalarla çıkmış olsaydık 2,25 puan ortalamasından hareketle 83,25 puanda olabilirdik yani liderdik.

    orta sahadaki hem nicelik hem de nitelik eksikliği bizi bu sene bitirdi. işte taylan sakat/covid/cezalı olduğunda yedek ön liberomuz olsa ya da belhanda'yı kovmamış olsaydık farklı bir durumu konuşuyor olurduk.

    istatistik yalan söylemez, tabloya genel bir çerçeveden bakarsak durum ortaya çıkıyor.

    ha sahi bu orta saha transferlerini kim yapmadı acaba.

    bu da burda dursun https://gss.gs/uvt.jpeg
  • 15
    orta sahası olmamasıdır. süper lig 2020-2021 sezonu başından başlayalım.

    taylan antalyalı ofansif bir orta saha oyuncusu. bu sezonda defansın önünde ilk kez oynadı. ilk kez bu mevkide oynamasına rağmen iyi bir performans gösterdi. ileriki yıllarda bu bölgede oynamayı kafasına koyarsa daha da iyi olur.

    oghenekaro etebo kanat oyuncusu. kanat oyuncusundan devşirme bu oyuncu transfer son günlerinde kiralık ve menajer transferi olarak geldi.

    emre kılınç kanat oyuncusu. belki kariyerinde on numara olarak da oynamıştır. bu sezon ilk defa iç oyuncusu olarak oynadı. ilk kez bu mevkide oynamasına rağmen iyi bir performans verdi. ileriki yıllarda daha da iyi olur.

    sofiane feghouli kanat oyuncusu. milli takımda on numara oynuyor ama bu sezon iç oyuncusu olarak oynadı. kanatta da olsa iç oyuncusu da olsa zaten bir var bir yok.

    younes belhanda orta saha oyuncusu. taraftarı ikiye bolen bu oyuncunun sözleşmesi iptal edildi.

    emre akbaba ofansif orta saha oyuncusu. taraftarın kendisi hakkındaki görüşleri ortada. iki kere ayağını kırınca çok geri gitti.

    arda turan kanat oyuncusu. barça'da birkaç maç oynamıştır iç oyuncusu olarak o kadar.

    2021 ocak ayında gelen oyuncuya bakalım.

    gedson fernandes orta saha oyuncusu. yapılamayan transfer neticesinde apar topar 6 aylığına kiralık olarak geldi. uzun zamandır maç yaptığından çok formsuz başladı yeni yeni toparlıyor.

    kısacası orta sahasındaki problem orta sahasının olmamasıdır.
  • 16
    gedson dışında devşirmelerden oluştuğu için kaynaklanan problem. devşirme oyuncular illa olur ama 4 orta saha oyuncunun 3'ü ilk kez bu sene devşirildi. daha doğrusu zorunda kalındı. ön libero almayı beceremediler taylan 10 numara orijinli oyuncu defansif orta saha oldu, kariyerinde kanat dışında oynamamış kılınç sol iç oldu. bize gelmeden önce sağ kanattan orta saha oyuncusuna devşirilen etebo bizde defansif orta sahaya devşirildi. ilk yarı belhanda ikinci yarı gedson haricinde orijini orta saha oyuncumuz yok. orta saha oynamak bambaşka bir mevzudur. seneler içinde oturur. kısa sürede bu kadar devşirme ile taraftarı şampiyonluğa inandıran fatih terim'in de ne kadar büyük teknik direktör olduğu anlaşılıyor. yoksa bu kadar devşirme oyuncu ile taraftarın ağzının suyu akarak baktığı teknik direktörler galatasaray'ı ilk 5'e sokamazlar.
  • 17
    galatasaray'ın orta saha problemi, şu an takımın başında yer alan teknik direktörümüz fatih terim'dir.

    pas futbolu isteyen terim;

    seri-lemina-nzonzi-taylan-belhanda gibi bizlere bile "hadi canım!" dedirten bir orta saha beşlisinden bile faydalanamamış bir teknik direktördür.

    seri galatasaray'da futbolu unutmuştur.
    nzonzi, ki kendisi fransa milli takımı oyuncususur, futbola küsüp kendini bulduğu ilk limana atmıştır.
    lemina, bu oyuncular arasındaki en çok verim aldığımız isimdir ama o da pas futbolunda tam randımanlı oynayamamıştır.
    belhanda kulüpten kovulmuştur.
    taylan koca bir sezon unutulmuştur ilk geldiğinde.

    pas futbolu uğruna pres yapmayan aciz bir orta saha kurulursa, bu tabii ki problem olur. bu takımın en son presi hakkıyla yapabilen oyuncusu kendisini hiç sevmesem de badou ndiaye'ydi ve her şey onun gidişinden sonra kötüye gitti.
  • 19
    gedson geldikten sonra taylan-kılınç-belhanda (ligde çok az mağlubiyeti var bu üçlünün) bozup önce taylan-kılınç-gedson, sonrasında etebo-kılınç-soso 3'lülerine dönüp orta saha kurgusunu bozanda da aramak lazım bence suçu. taylan-gedson-belhanda 3'lüsü ile mümkün olduğunca oynamamaya çalışsaydık bugün başka şeyler konuşuyor olabilirdik. neyse bu sezonun bu halde olmasından çok fazla suçlu var zaten. suçlu aramaya gerek olmadığını düşünüyorum.
  • 20
    sağ kanattan 10 numaraya, 10 numaradan 8 numaraya devşililen ve bizde 8 numaradaki gülünç performansı nedeniyle 6 numaradan devam ettirdiğimiz etebo
    orta saha kanat oyuncusundan sol içe evrilen emre kılınç.
    10 numaradan 6 numaraya evrilen taylan antalyalı.
    10 numara olarak başladığı kariyerinde asıl patlamayı sağ kanat olarak yapan ancak bu sezon sağlam olabildiği bölümlerde sağ içte verim aldığımızsofiane feghouli. o da ayrılık kararı almış al verimi alabilirsen
    10 numara başladığı kariyerinin gençlik yollarında sol açık falan oynamış olan son 3-4 yıldır 8.5 numaraya evrilen younes belhanda ki o da artık yok.
    fark ettiniz mi bilmiyorum ama emre akbaba'yı 8.5 kullanmak durumunda kaldığımız halde yazmadım.*

    orjin mevkisinde oynayan tek oyuncu kiralık gedson. seneye olacak mı meçhul. sonraki sene olmayacağı ise kesin gibi. hoca taylan'ı 6 ya, emre kılınç'ı 8 e devşirmeseydi nasıl bir sezon izleyecektik gerçekten ama gerçekten merak ediyorum. hocaya sallamak için etebo'nun aslında 6 numara olarak değil 8 numara olarak geldiğini bile unutanlar var zira.
  • 21
    orta sahadaki temel sorun muhtemelen iyi bir yedek olması gereken taylan'ın ilk 11'e yazılan ilk oyuncu olması. niye yazılıyor demiyorum, çünkü başka yazılacak oyuncu yok. 2021 yazında ena z iki orta saha transferi yapılmalı. taylan da rotasyonda kullanılmalı. böylece hem fiziksel olarak diri tutulabilir, hem de orta saha değişimine rağmen istikrar sağlanabilir. geçmiş dönemlerde taylan'ın pozisyonunda oynayan melo, fernando gibi oyunculara veya selçuk gibi oyunculara baktığımızda sadece savunmada kalmadığı, rakip ceza alanına sık sık giriş yaptığını veya ceza alanı önüne geldiğini görüyoruz. taylan bu açıdan çok zayıf kalıyor. hatta ceza alanı girişleri çok sınırlı. oyunu neredeyse tek yönlü oynuyor. ara ara güzel paslar atsa da duran top kullanmayıp, hücuma ani destek vermediğinde sıkıntı oluyor. gerçi bu sorun sadece taylan değil, tüm orta sahalarımızda var maalesef. beşiktaş'ta atiba ceza alanında gezerken, josef ceza yayı civarına kadar gelebiliyor. taylan böyle oynayacaksa duran top kullanımı ve frikik konusunda kendisini geliştirmeli. ya da bizim orta sahaya böyle bir adam bulmamız lazım (bartuğ elmaz bu konuda potansiyel vadediyor mesela)
  • 22
    2020-21 sezonunda galatasaray'ın gedson dışında bir orta saha oyuncusu olmamasından kaynaklanan durumdur. buna ekstra olarak falcao sakat olduğundan orta sahasına yardımcı olacak bir forveti de kalmayarak yarım dönem diagne ile idare etmiştir.

    en büyük pay her sene ayrı bir transfer skandalı yaşatan beceriksiz mustafa cengiz ve yönetimine yazar. fatih terim'e yazan kısmı sene başı çıkıp yönetimi korumak için transfer olmazsa da çıkar oynarız minvalinde yaptığı açıklamalar ile yönetimi taraftarın önüne atmamasıdır. teknik taktik anlamda bu orta sahadan alınabilecek en iyi verim alınmıştır, ligde daha iyisini yapabilecek teknik direktör yoktur.

    kısıtlı kadro algısı yaptıkları beşiktaş kulübünün yedekleri oğuzhan-ljajic-dorukhan'dan hepsi galatasaray kadrosunda ilk 11 oynar.

    fenerbahçe'yi zaten anlatmaya gerek yok doğru bir teknik direktör ile şu an 10 puan farkla lider olması gereken bir kadroya sahiptirler, umarım emre ile devam ederler.
  • 23
    ana mevkisi orta saha olan iki oyuncudan taylan ve belhanda'nın birinin net rakiplerinde 11 oynayamayacak olması diğerinin de sene ortası yollanması. futbolda orta sahan kadar varsın. adnan polat'lı yıllarda ileriye barcelona yapıyorduk bam üçlüsü ile neler yaşanıyordu.

    ama bugünün geleceğini geçen sene ağustos ayında yazıyorduk biz. o gün kadro gayet yeterli yaa diyenler bugün de nzonzi'nin şuanki halini dahi bilmeden üzerinden laf çakıyor.

    hoca taylan, emre kılınç, ömer'i devşirmese elindeki tek orta saha her gün sövülen belhanda ya, ne tartışıyoruz acaba???
  • 24
    taktiktir. oyuncuların orijinal mevkisi diye bir ezber tutturulmuş sene başından beri yiyoruz. yahu seri, nzonzi, lemina, belhanda gibi orijinal orta saha oyuncuların varken de rezil top oynuyordun. bunların da orijinal mevkisi orta saha değilmiş anlaşılan. terim’i savunmak için bu kadar çırpınmaya gerek yok. ara transfer döneminden sonra bizzat terim yönetime teşekkür etti, iyi bir kadromuz oldu falan dedi. hala sorunu oyuncularda zannedenler var, bu kafayla seneye de basit maçlarda puan kaybetmeye devam...
App Store'dan indirin Google Play'den alın