• 459
    sıralı ve tam listesitarafımdan şampiyonluk hediyesi olarak çıkarılan hede. sırf bunun için 2 yıldır, abe noldu o iş diye kafamı yiyenler var idi. sponsorumuz, neverhamster.com'a teşekkür eder, istifadelerinize sunarız efendim.

    * * * *

    1- engelsiz aslan: nasıl ki tekerlekli basketbol takımımız ve mensupları camiamızın gözbebeği ise bu karmaya sahip yazarlar da sözlüğün önemli değerlerindendir. emekçidirler bir kere, uzun uzun yazarlar, destan yazdığı entryler'i en az çift haneli basamaklıdır. araştırırlar, analiz yaparlar, sözlüğe ışık tutarlar görüşleriyle. sözlük yazarlarının favori yazarları genelde bu karma içerisinden çıkar. *

    2-) imparator : bakmayın şimdi tarator diye dalga geçildiğine, bir zamanlar kulüpte en çok saygı duyulan ünvan imparatordu. sözlükte de saygı görülen yazarlardır bu karma sahipleri. hatta bir tanesinin direkt sözlüğü bile var. :( *

    3-) metin oktay parçalısı: arma sevdalısı, galatasaray aşığı, deli dolu ama biraz da duygusal yazarların karması. bu arkadaşlar belki az ama kesinlikle öz yazarlar, başka sevdaları galatasaray'ın üstünde tutmazlar, yazarken sadece galatasaray'ın menfaatini ön plana alırlar.

    4-) büyük kaptan: bu karma mensubu yazarlar lafı gediğine koymaktan hoşlanır, geri vitesleri yoktur. ofsayt alırım diye doğru bildiklerini söylemekten kaçınmaz, bazen gereksiz sert takılsalar da kimse onların galatasaraylılığından şüphe etmez. mahallemizin haşarı, sert mizaçlı ama güzel abileridir.

    5-) fikri hür vicdanı hür: tevfik fikret'in yolunda giden, galatasaraylılık duruşunu sergilemeye özen gösteren yazarlardır, rakiplerden çok galatasaray'la ilgilenirler, bu yüzden artı oylar yağmur gibi akar bu arkadaşlara.

    6-) gol kralı : sözlüğün en kral adamlarıdır, bu karmaya sahip arkadaşlar. arada estalf gibi tırt isimler olsa da genel anlamda bir metin oktay, bir hakan şükür gibi efsane isimlerdir.

    7-) tribün çocuğu: ömrünü tribünlerde, deplasmanlarda, armanın peşinde koşarken harcamış, yeri gelmiş bir simidi 25 kişi paylaşmış, tek dal sigarayı 10 kişi döndürmüş, kardeşlerimiz, ağabeylerimiz, güzel insanlara verdiğimiz karma.

    8-) korkunç bi'şey: uefa finali'nde popescu'nun golünden sonra, bütün galatasaraylıların gözünden akan yaş. bu karma sahipleri geçmişle gelecek arasında köprü görevi görürler. yazdıklarıyla ufkumuzu genişletirler.

    9-) parçalı: galatasaray değerlerini her şeyin üstünde gören, yazılarında bu değerleri ön plana çıkaran yazarların karması.

    10-) berlin panteri: sözlük veritabanına sağladıkları muazzam katkıyla efsane konumuna yükselenlerin karması.

    11-) dinamo : bu arkadaşlarımızı fink gibi ortasahamızın göbeğine koyduk ki, günlük girdikleri çok sayıda kaliteli entry ile sözlüğün akışını hızlandırsınlar.

    12- ) görev adamı: nereden baksan bir ergün penbe, bir suat kaya gibi günlük spor haberlerini ilk bu karma sahipleri paylaşır genelde, arı gibi çalışkandırlar. yüce jesus onlardan razı olsun.

    13-) a milli: bu karmanın erkekleri haşin olurlar, sözlükte sert yazıların sahibi genellikle bu karmadan çıkar.

    14-) ümit milli : bunlar ise geleceğin a millileri. şimdilik milli bile oldukları şüpheli :(

    15-) daddy cool: gülüşleriyle ve güldürüklü entry'leriyle kalplerimizi yumuşatan, çapkın yazarlarımız. çok seviyoruz. :(

    16-) anakonda : entry uzuuunluğu bakımında göz kamaştıran, destan yazan entryleri 20'nin üzerinde olan yazarların karması. uzunluk kaynaklı.

    17- ) aslan parçası: yazdıkları entry'le taraflı tarafsız herkese helal olsun dedirtebilen, sözlüğün gözbebeği, underrated yazarlar.

    18- ) yeni transfer: çaylaklıktan yeni çıkmanın verdiği gazla entry'leri döşeyen yeni yazarların karması. ya troll olacaksın yada kahraman, karar senin delikanlı.

    19- ) seni sevmeyen ölsün: bunların fonskiyonunu tam belirleyemedik, yine de seviyoruz.

    20-) asist kralı: yazdıkları entry'lerle başka entrylere ilham kaynağı olan, yaratıcı yazarların karması.

    21-) holigan : üslüpları sert olsa da galatasaray sevdaları bu kusurlarını örtmeye yetiyor.

    22-) amigo : sözlüğü coşturma görevini üstlenen, sözlüğe en büyük katkıları maç başlıklarına yazdıkları gooollll gooolll ulan goll tarzı entry'ler olan az gerekli yazarlar.

    23-) kral: burak yılmaz misali, bazen coşan bazen yerlerde sürünen, ortayı tam bulamayan ama umut vaadeden yazarların karması.

    24-) altyapı topçusu: henüz istenilen seviyede olmayan ama geleceği parlak yazar arkadaşlarımız.

    25-) formsuz golcü: zamanında mükemmel entry'lerle ortalığı kasıp kavururken, son dönemlerde tırt tırt entry girip saç baş yolduran yazarlar. düzelecekler eminiz ki.

    26-) top toplayıcı: kendileri henüz çok küçükler abisi, hagi'nin golüne sevinen arda turan misali, büyüdüklerinde iyi işler çıkaracaklar.

    27-) çekirdekçi : atsan atılmaz, satsan satılmaz, bunlar da galatasaraylı işte naparsın, çekeceğiz kaderimiz bu.

    28-) tatsız kral: yazdıklarını genelde pek beğenen olmasa da, ısrarla devam ediyorlar yazmaya. bu da saygı duyulması gereken bir şey olabilir, emin değiliz.

    29-) bahtsız kral: kendilerini en son 5 tane kutup ayısıyla grupta görmüşler. arap paparazzilerin yalancısıyız biz de.

    30-) bülent başgan: sözlüğün su kaçmamış yerlerini özel ilgi alanı olarak görüp, bel kısımlarını aktif olarak kullanan yazarların karması.

    31-) haim fresco: sözlük ne zaman huzura erişse bu karma sahipleri devreye girip ortamın adına koyarlar feriha'yı.

    32-) kiralık golcü: sözlükte deneme süresini geçiren yazarların karması, sağlam entry'ler yazıp ne kadar gol atarlarsa sözlük gelecekleri o kadar uzun olacaktır.

    33-) köşe gönderi: halısahada adam eksik olduğu zaman çağrılan tırt eleman gibi, kalabalık gözüksün diye sözlüğe alınmış yazarların karması.

    34-) tekmelik : sözlükte nickaltı linç kampanyalarıyla dolu, gelenin gidenin acımadan vurduğu gariban yazarlardır. araştırın, tayfaları bile yoktur.

    35-) maldonado : bu karma sahiplerini fenerbahçe sözlük'e koy sırıtmaz, yakında olur zaten.

    36-) fasülye: olsa da olur olmasa da olur yazarı.

    37-) bağırmayan taraftar: hiçbir şeye derman olmayıp, sözlükte olan biteni sessiz sedasız takip eden yazar güruhu.

    38-) müzmin sakat: kendileri genelde sürekli ceza alıp, sözlüğü yalnız bırakırlar, linderoth hesabı yakında kulüple ilişkileri kesilirse şaşmamak lazım.

    39-) ender gelişen osasuna atağı: 40 yılın başı güzel bir entry yazıp, sonra yine ortadan kaybolan yazarların karması.

    40-) davul tokmağı: kimsin sen? çık dışarı! çııııık!

    41-) pasif ofsayt: tövbe yarabbim allah bunlara iki taraflı vurmuş, yakında bir de biz vuracağız tam olacak.

    42-) kural hatası: yanlışlıkla sözlüğe yazar olarak kabul edilen, üzülmesinler diye bu durum şimdilik taraflarına bildirilmeyen yazarların karması.

    43-) dobrovski : pilotluk eğitimini tamamlaması için süre verilen yazarlardır, yakında pilot olarak thy'de görev alacaklar inşaallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın