• 500
    sevgili galatasaray sözlük yazarları;

    18 eylül 2016 tarihinden beri moderatörlük yapıyorum. artık bayrağı devretme vakti geldi. esasında 1 senedir moderatörlüğü bırakma fikri aklımda. hatta hagi ile bu fikrimi önceden de paylaşmıştım. fakat moderatör kadrosunun sayıca yetersiz olması nedeniyle açıkcası bu kararı almayı erteledim.

    bir süre önce moderasyona yeni arkadaşlar katıldı. gerçekten de hakkını vere vere bu yükü taşıyorlar. uyum sağladılar. güçlü bir ekip oluştu. yani gözümün arkada kalmasını gerektirecek, insanları yüz üstü bırakmış hissettirecek bir durum da kalmadı. öte yandan kısa zaman önce baba olmanın getirdiği ekstra bir yük de var hayatımda. hatta ekstra bir yük demek yaşadığım değişimle uzaktan yakından alakalı bile değil. bambaşka bir hayatım oldu. enerjimin büyük çoğunluğunu el kadar bir şeye harcıyorum. epey bir süre daha da böyle olacak gibi görünüyor. yani sözlüğe eskisi kadar vakit ayırmam da hayatın olağan akışına aykırı.

    kaldı ki tüm bunlar bir yana, yürüttüğüme benzer görevler belirli periyotlarda el değiştirmeli. hem yetki sahibinin dejenere olmaması açısından, hem de gerçekten çok ama çok yorucu olması sebebiyle.

    bu gece görevden affımı talep etmek üzere* saatler primetime'ı gösterirken hagi'yi aradım. 1 saatten fazla telefonla konuştuk. eşinden de özür dilerim, pazar akşamlarının orta yerine çöktüm :) inanın bana sözlüğe en çok vakit harcayan yazar hagi, ona rağmen bu sene yazabildiği entry sayısı sadece 87. çoğu da moderasyonla alakalı. yakın zamanda yine moderasyonla alakalı bir entry ile sözlük yazarlarına bazı müjdeler vereceğini umuyorum. :)

    şu ana kadar herkesi mutlu edebilmiş, herkes tarafından sevilmiş ve onaylanmış bir moderatör malesef ki bu topraklar üzerinde yürümedi. inanmayan teker teker moderatörlerin nick altlarını inceleyebilir. ancak sözlüğü şimdiki çizgisine getiren de, mevcut çizgisinde tutan da o çok eleştirilen moderasyon.

    tüm yazarlardan ricam moderasyona yardımcı olun, yıpratmayın. bu insanlar sözlüğün ayakta kalması, daha iyi olması için çok çaba sarfediyorlar. itiraf edeyim bu işin ilk zamanları keyifli ama bir süre sonra nasıl bir belaya bulaştım ben ya diye sormaya başlıyorsunuz kendinize :) içlerinde bilin ki düzgünce yaklaştığınızda bir tane bile sizi tersleyecek, sorununuzu çözmek için yardımcı olmaktan geri duracak insan yok. hagi idealist bir galatasaraylı. hem de futbolcu olsa milyonluk teklifleri reddedip ömürlük boş sözleşmeye imza atacak cinsten. sözlük, kapasitesinin çok altında, sadece masraflarını çıkartabilecek kadar bir para kazanıyor. yani burası gerçekten de galatasaray taraftarı için var.

    ben yoruldum, bırakıyorum. yarın bir başka moderatör yorulur bırakır ama hagi yorulur da bırakırsa bu platform yok olur. bu adamın sözlüğü ayakta tutmasındaki tek motivasyon aşk. hiç bir aşk tek kişinin çabasıyla ayakta kalmıyor. hagi bu aşkın ızdırabından bıkarsa ya sözlüksüz kalırız ya da diğer yolu tercih eder ve kaliteden ödün verip ticarileşir... kaybeden galatasaray taraftarı ve camiası olur. sen olursun, ben olurum. moderasyondaki hiç kimse düşmanınız değil. kimsenin size kastı yok. eleştirin, elbette hatalar oluyor, daha iyi yapılabilecek şeyler asla bitmez ama art niyetli olduğumuz ön kabulü ile yöneltilen eleştiriler gerçekten büyük haksızlık.

    gelecekte bir daha moderatörlük yapar mıyım bilmiyorum. o enerjiyi ve hevesi hissetmem lazım. işgal ettiğim makamın gerektirdiği çabayı gösterebilecek vaktimin olması lazım. tabi ki hukuki destek vermeye devam edeceğim. moderasyona ihbarlarımla yardım etmeye de devam edeceğim. her türlü koşul ve şartta bana ihtiyaç olursa moderatör sıfatıyla yardım etmekten de çekinmem ama format hakimiyeti ile, sözlüğe ayırdığı vakitle çok iyi moderatörlük yapabilecek arkadaşlar var aramızda. hagi ile bu akşam kulaklarını çınlattık. vakti gelince görev alacaklardır.

    4 sene sonra tekrar derdini tasasını çekmeden sözlüğün keyfini sürmenin zamanı geldi. sanırım bunu hak ettim. sil butonu olmadan, kurallara uygun mu değil mi diye kafa yormadan kaygısızca, hiç bir sorumluluk hissetmeden entry okumayı çok özledim.

    moderasyondaki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. güzel insanlar tanıdım ve kazandım. hepsine kolay gelsin. işleri zor, sabır diliyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın